Slovenija
62 ogledov

Stečaju nasprotuje

Predsednik uprave Bruno Gričar se z odločitvijo delavcev za sprožitev stečajnega Žurnal24 main
V petkovi izdaji dolenjskega Žurnala pišemo: Tom Mokronog. Delavci pozivajo predsednika uprave, naj ne ovira stečajnega postopka.

Mokronog. Tomovi delavci, ki so v sredo na novomeško okrožno sodišče vložili predlog stečaja, so na včerajšnjem zboru stavkajočih predsednika uprave Bruna Gričarja pozvali, naj postopka ne ovira, ampak jim pomaga. Gričar meni, da stečaj ni pametna odločitev.

Tri možnosti
Sodišče naj bi v treh dneh odločilo, ali je vloga popolna ali ne. Če je, bo nasprotni stranki vročilo predlog. “Ta se bo nato odločala, ali bo ugovarjala. Glede na apel delavcev, da se uprava angažira in naredi vse, da bi ta postopek čim prej stekel, pričakujem, da se bo ta agonija čim prej končala,” je izpostavila Majda Marolt z območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

2 meseca z vmesnimi prekinitvami stavkajo delavci, ker niso dobili plač in regresa.

Zbora delavcev v kulturnem domu se je udeležil tudi Gričar, ki vidi tri možne rešitve. “Ena je rešitev podjetja, druga je vzporedna varianta, ki bi lahko tudi ob morebitnem stečaju že naslednji dan omogočila delo, tretja pa je stečaj, ki pomeni konec vsega. Ta je najmanj verjetna, drugi dve sta veliko bolj realni in še vedno izvedljivi,” je prepričan.

Dvomi o dokapitalizaciji
Uprava je za 7. december sklicala skupščino. “Za rešitev podjetja mora biti na skupščini sprejet sklep o dokapitalizaciji družbe, kar pa dvomim, da se bo zgodilo,” je izpostavil Marjan Ferčec, sekretar Sinlesa. Če takega sklepa ni, mora uprava v treh dneh podati predlog za stečaj. “Če je sklep o dokapitalizaciji sprejet in fizična plačila niso izvršena v roku 15 dni, potem tu nastopi rok tri dni. Zadeva se lahko s strani uprave zavleče največ nekje do 24. decembra,” je še pojasnil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.