Slovenija
22655 ogledov

Stevanović bo moral pri Pahorju pokazati PCT, morda mu ne bo treba nositi maske

Protest proti PCT Anže Petkovšek Protest proti PCT ukrepom.
V Uradu predsednika so potrdili, da je srečanje z Zoranom Stevanovićem predvideno.

V uradu predsednika države Boruta Pahorja so potrdili, da bo srečanje z vodjo sredinih protestov in predsednikom stranke Resni.ca Zoranom Stevanovićem potekalo v predsedniški palači. Stevanovića so obvestili, da mora za vstop v predsedniško palačo izpolnjevati pogoj PCT. 

Po njihovih informacijah naj bi Stevanović covid-19 že prebolel in izpolnjuje pogoj P. Pogoj P izpolnjuje, če je od bolezni minilo manj kot 180 dni. Glede cepljenja pa je Stevanović nedavno izjavil: ''Govori se, da sem cepljen, naj povem, jaz bom zadnji, ki se bom cepil.'' Kot je znano, Stevanović zavrača tudi uporabo zaščitne maske. Po veljavnem odloku sicer osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj, ne potrebujejo maske. Povedano drugače, če je v prostoru kdo, ki ni cepljen ali ne izpolnjuje pogoja prebolevnosti, je treba v zaprtih prostorih nositi zaščitno masko. 

Ob vstopu v zaprt javni prostor je obvezno tudi razkuževanje rok. 

Protesti Ljubljana PCT poziv pahorju Slovenija Poslanci na nogah: "Premislite o povabilu uličnega razgrajača"

Branko Grims, SDS, je prepričan, da bi morali Stevanovića zaradi organiziranja neprijavljenih shodov in pozivanja k zapori države obiskati kriminalisti, ne pa, da hodi na kavo k Pahorju. 

V uradu predsednika države zanikajo, da bi predsednik s tem legitimiziral Stevanovića. "Stevanović je legitimiziran s tem, ko na ulice uspe privabiti 10 tisoč ljudi," pravi Špela Vovk, svetovalka predsednika. "Predsednik Pahor se zavzema za dialog, sprejel je tudi druge protestnike. Svoboda govora je ustavna pravica, protesti so sestavni del demokracije, hkrati pa morajo biti odgovorni in ne smejo kratiti javnega reda in miru," še poudarja Vovkova. 

SDS je zahtevala nujno sejo dveh parlamentarnih odborov zaradi obravnave neprijavljenih shodov in njihovih organizatorjev, ki po njihovem ogrožajo pravni red države. 

V stranki Resni.ca so v sporočilu za javnost zapisali, da bo Stevanović v pogovoru Pahorju predlagal, da pozove vlado k odstopu in predčasnim volitvam ter k odpravi obvezujočih ukrepov PCT. 

Stevanović medtem poziva na množične proteste v torek, 5.10. Ti naj bi potekali v okolici Brda pri Kranju, kjer bo potekal vrh EU-Zahodni Balkan. Vse oči EU bodo uprte v Slovenijo, je zato zapisal Stevanović in navedel, da je pritisk treba stopnjevati.
Na napoved se je sinoči odzval premier Janez Janša, ki je ocenil, da je tako "govoril Mussolini pred pohodom na Rim" ter Stevanovića in somišljenike pozval, naj pridejo brez zaščitne opreme delat na covid oddelke, če res verjamejo to, kar govorijo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Dusan12 10:17 02.november 2021.

    A je ta prdec res tako pomemben za Čefurostance na STA in Z24.si in tako lep, da ga še kar reklamirate, vrlo važna vest ki še traja Barbika in koji kurac 1. 11. 2021 halo Ćefurćine.

  • QSprm 13:00 04.oktober 2021.

    Le kako si lahko sploh kdo drzne podvomit v rezimske dogme, je sporocilo tropa hujskacev talibanisticno navdahnjenih odprod rezima. Uvedba enoumja, enopartijski sistem in sveta vojna proti nevernikom nima domovinske pravice samo tm nekje v eksotiki Kabula. Domorodna falanga teh ...prikaži več izrojencev je povzela cisto vse znacilnosti originala iz afganistana.

  • srecko4 12:47 04.oktober 2021.

    Zgleda da smo cepljeni še edini v državi ki smo še normalni