Slovenija
22076 ogledov

Novi podatki: tako kaže danes

PCR testiranje v Stožicah Saša Despot
Število izdanih kod spet višje od 6.000.

V sredo je bilo izdanih 6.305 TAN kod, kar je dobrih 500 kod manj kot v torek, ko je padel dosedanji rekord. Že drugi dan zapored smo zabeležili okoli sedem tisoč novih primerov okužbe. V torek je bilo potrjenih do zdaj rekordnih 7.420 novih primerov, delež pozitivnih testov PCR je bil 50,1-odstoten. Ob tem je treba dodati, da je bilo opravljenih do zdaj največ testov PCR v enem dnevu, in sicer 14.814. 

Tako sedemdnevno povprečje novih primerov kot štirinajstdnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev rasteta. Slednja je bila v torek višja od 2.100. 

Danes bo o razmerah v državi razpravljala vlada. Posvetovalna skupina za cepljenje naj bi podprla takojšnjo uvedbo pogoja PC, medtem ko menijo, da uvajanje obveznega cepljenja proti covidu-19 v dani situaciji ni primerno. 

Trenutno so zaskrbljujoče razmere v zdravstvu, saj se soočajo z velikim številom odsotnih z dela. Do odsotnosti prihaja tako zaradi okužb kot zaradi karanten. Pogoji za karantene so sicer od ponedeljka spremenjeni. Te so po novem krajše. Iz ljubljanskega UKC so včeraj sporočili, da je iz ponedeljka na torek z delovnega mesta iz razloga covida z delovnega mesta ostalo odsotnih dodatnih 145 zaposlenih. 

Precejšen kaos je tudi v šolstvu. Po podatkih pristojnega ministrstva je bilo v torek v osnovnih šolah v karanteni 936 oddelkov, v srednjih šolah pa 495. Skupno kar trikrat več kot pred enim tednom. Težavo predstavlja tudi novo pravilo, ki določa, da mora učitelj v karanteno, če je bil 15 minut v istem prostoru kot okužen učenec. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Jeanette_Jenkins 13:40 13.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Luksi 09:38 13.januar 2022.

    Vlada pa še kar nič...

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:27 13.januar 2022.

    Situacija je takšna, da število okuženih strmo narašča, število hospitaliziranih pa rahlo upada...In če vas skrbijo zdravstveni delavci, ki so v karanteni, jih tiste ki nimajo simptomov pokličite nazaj, ker jih je takšnih 90%...To počnejo Švicarji, ampak naša "stroka" je ...prikaži več očitno pametnejša...