Slovenija
2315 ogledov

Superge Luke Dončića prodane za 30.000 evrov

luka dončić

Športne copate, ki jih je na evropskem prvenstvu v košarki nosil Luka Dončić, so na Valu 202 v dražbi za projekt Botrstvo prodali za 30.000 evrov.

Dražba je potekala od petka, izklicna cena pa je bila 129 evrov.

Rekorden izkupiček dražbe za Botrstvo je 45.000 evrov za smuči Petra Prevca

 

Že zmagal, pa potem ceno še zvišal

Končna cena tako znaša 30.000 evrov, ki jih je prispevalo podjetje Bauhaus. Dražitelj Samo je sicer zmagal s ponudbo 27.129 evrov, vendar je zatem, ko je izvedel, da bo denar namenjen trem mladim športnikom, še zvišal. "Ja kako si bodo trije razdelili 27.129 evrov, naj bo 30 tisoč evrov," je dejal. 

"Samo v četrtek je cena narasla za 10.000 evrov. Ponudba je že v sredo presegla izkupiček dražbe za dres portugalskega nogometaša Ronalda. Julija 2013 je bil dres prodan za 9.000 evrov. Dvanajst tisoč evrov je letos aprila odštel najboljši ponudnik za dva loka za violončelo, ki sta ju uporabljala glasbenika 2Cellos, 23.000 evrov je 2015 dosegla rumena majica zmagovalca kolesarske dirke po Franciji Chrisa Frooma, rekord pa imata smučki Petra Prevca iz zmagovalne sezone 2015/16. Marca 2016 so ju prodali za 45.000 evrov," so izkupiček dosedanjih dražb pojasnili na spletni strani RTV Slovenija. 

Denar tri mlade košarkarje

"Izkupiček dražbe bo namenjen košarkarskim talentom, med njimi nadarjenemu devetošolcu, ki ga trenerji uvrščajo med najperspektivnejše igralce v njegovi starostni skupini. Mamo je izgubil že kot dojenček, pred nekaj meseci pa je nepričakovano ostal še brez očeta. Živi s starejšim bratom in babico, zanj skrbi tudi stric. Finančne pomoči bosta deležna tudi brata, stara 11 in 12 let, za katera je košarkarska žoga od nekdaj edina igrača. Zaradi hudega nasilja sta z mamo pred dvema letoma pristala v varni hiši in tudi od tam odhajala na treninge. Zdaj živita v precej hudi finančni stiski, sta pa med najbolj perspektivnimi igralci košarke v svoji starostni kategoriji," poroča portal nacionalke. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice