Slovenija
42 ogledov

Svet zavoda o odstavitvi ravnatelja

razno 14.02.12. ucitelj, sola, ucenci, ucilnica, foto: shutterstock Žurnal24 main
Svet zavoda OŠ Deskle bo danes razpravljal o razrešitvi ravnatelja Vojka Simčiča, ki jo predlaga šolski inšpektorat. Ravnatelj na sejo ni vabljen.

Na OŠ Deskle se bodo danes sestali člani sveta zavoda in razpravljali o uvedbi postopka za razrešitev ravnatelja OŠ Deskle Vojka Simčiča. Inšpektorji so po nadzoru na šoli, kjer so učenci novembra lani pretepli prisljenega dečka iz Bosne, ugotovili, da je ravnatelj delo opravljal malomarno, ni dosledno izvrševal nalog, ki so predvidene z zakoni in drugimi predpisi in v daljšem časovnem obdobju ni bil sposoven zagotoviti varnosti za svoje učence. Svetu zavoda so zato inšpektorji predlagali, da ravnatelja razreši.

Ravnatelju vabilo le v vednost

"Upam, da bodo delo opravili hitro in korektno," pravi župan občine Kanal Andrej Maffi. "Upam, da bo predstavljena tudi druga stran, vendar me nekoliko skrbi, ker ravnatelj na sejo ni vabljen," dodaja Maffi. Kot je mogoče razbrati iz vabila, je ravnatelj Vojko Simič s tem, da bo danes seja sveta potekala, le seznanjen, ni pa na sejo vabljen. Člani sveta zavoda morajo pred glasovanjem o razrešitvi, pridobiti še mnenje učiteljskega zbora in mnenje ustanovitelja, torej občin.

Odsoten zaradi osebnih zadev

Ravnatelj Vojko Simćić danes za izjave ni bil dosegljiv. Kot so nam povedali v tajništvu šole, je odsoten, ker ima "osebne zadeve". Inšpekcijski nadzor, med katerim so obravnavali tudi prijavo glede neizvajanja pouka kemije in biologije v 8. in 9. razredu, pa je včeraj komentiral za Primorske novice:"Med očitanimi napakami ni prav nobene take, ki je ne bi bilo mogoče popraviti. Nekatere smo celo že. V takih postopkih pa je žal pogosto bolj pomembno, kaj piše na papirju, kot to, kaj je bilo dejansko narejenega. Napake, ki mi jih očitajo, bi lahko našli v vsaj treh četrtinah slovenskih šol.”

Za komentar glede tega, ali se podobne napake res pojavljajo na treh četrtinah vseh šol, smo prosili predsednika Združenja ravnateljev Milana Rejca. Odgovor še pričakujemo.

 

Komentarjev 3
  • Ferluci 16:01 23.januar 2015.

    Zdaj pa naj zaradi ene kolerične mame odstopi ... neumnost na kvadrat, da se s tem sploh ukvarjajo!

  • mph 15:15 23.januar 2015.

    Minimalno bi moral dobit odpoved delovnega razmerja, prepoved delovanja v javnih zavodih, kjer so otroci ter minimalno bi moral dobit kazensko ovadbo zaradi sokrivde pri povzročanja trpljenja enemu nič krivemu otroku. Upam pa, da pošljejo na prevzgojo tudi starše pretepačev, ...prikaži več vsaj za enega, kar smo brali, je menda znani nasilnež.

  • Papaja Popi 13:54 23.januar 2015.

    Žalostno je, da ga še niso odstavili ampak še sedaj razpravljajo.