Slovenija
92 ogledov

“Svinjarija čez vse mere”

V stavbi nekdanje občine Bežigrad deluje več različnih služb in organizacij, med Žurnal24 main
Upravne zgradbe Mestne občina Ljubljana že od leta 2000 čisti podjetje Manicom, najcenejši ponudnik. A z njegovimi storitvami niso vsi zadovoljni.
Mestna občina Ljubljana (MOL) je 19. januarja odprla ponudbe za čiščenje upravnih zgradb in prostorov lokalne samouprave, postopek javnega naročila pa še ni končan, je povedal Miran Vratanar, vodja odseka za vzdrževanje upravnih enot mestne uprave (MU). Zanimalo nas je namreč, ali so že izbrali ponudnika oziroma ponudnike (javno naročilo ima štiri sklope), saj se je bralka pritožila nad delom podjetja Manicom, ki upravne zgradbe MOL čisti že od leta 2000.

 
 

V obdobju, ko čiščenje izvaja podjetje Manicom, pritožb ni bilo nič več kot sicer.

Miran Vratanar, MOL

 
“Pri nas je svinjarija čez vse mere, to, kar dela zdaj Manicom, je vse kaj drugega, samo čiščenje ne,” je zapisala občanka, zaposlena v poslovni stavbi nekdanje občine Bežigrad, kot se je podpisala. Pripisala je, da je pismo v vednost poslala tudi kabinetu župana MOL.

V sedmih letih štirje razpisi
“Z omenjeno pritožbo nismo seznanjeni. Če jo bomo prejeli, jo bomo proučili in kršitev sankcionirali skladno s pogodbenimi določili. Podjetje Manicom v tej upravni zgradbi skrbi le za čiščenje skupnih prostorov, v njej namreč mestna uprava nima več svojih prostorov,” je pojasnil Vratanar.  Po njegovih besedah so Manicom izbrali na podlagi zakona o javnih naročilih. Od leta 2000 je MOL imela štiri javna naročila. Javni razpis za obdobje od leta 2004 do leta 2006 je bil pripravljen tako, da so se ponudniki lahko prijavljali na sklope, posledično so izbrali dva izvajalca.

“Za čiščenje upravnih zgradb MU MOL so skrbeli različni čistilni servisi. V obdobju, ko čiščenje izvaja podjetje Manicom, pritožb ni bilo nič več kot sicer in smo jih sankcionirali skladno s pogodbenimi določili,” je še povedal Vratanar.

Aktualni razpis
Za vse štiri sklope razpisa sta dali ponudbo podjetji EES Sistemi in Manicom, podjetji Celovite storitve in Panta Rhei sta dali ponudbo za tri sklope, Valina pa za dva. Manicom je povsod dal najnižjo ceno, ki skupaj znese 31.533 evrov (z DDV).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.