Slovenija
16734 ogledov

Toliko snega je po Sloveniji, takšni so obeti za naprej

Sneg Profimedia
Zimska podoba Slovenije je to jutro povsem raznolika.

Že sinoči je Arso objavil, da je to, v kakšnem stanju pridejo padavine do tal po slovenskih krajih, odvisno od intenzivnosti slednjih. 

Ponekod v južni Sloveniji, kjer so bile padavine ob prehodu hladne fronte najobilnejše, je zapadlo več kot 20 centimetrov snega. Ravno toliko na 35 centimetrov podlage je zapadlo tudi na območju Rateč in Kranjske Gore. Po nižjeležečih krajih po Sloveniji imajo največ snega na Notranjskem in Dolenjskem. V Logatcu je bilo zjutraj 12 cm snega, na Vrhniki 11. 

Kaj sledi?

Danes bo sprva oblačno, čez dan se bo od severozahoda postopno jasnilo. Dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija. Jutri bo delno jasno in zjutraj po nižinah v notranjosti megleno, napovedujejo na Arsu. 

V noči na nedeljo se bo spet povsod pooblačilo, pojavljati se bodo začele padavine. V južni polovici Slovenije bo po nižinah deževalo, v severni pa povečini snežilo. V nedeljo čez dan bo dež prešel v sneg v večjem delu notranjosti, na Primorskem bo zapihala burja. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale, v ponedeljek se bo postopno razjasnilo.

Napoved od 6. do 11. decembra

V ponedeljek in torek kaže na suho in hladno vreme, napovedujejo na Arsu. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo del dneva megla ali nizka oblačnost, drugje pa bo deloma jasno. Zjutraj bo temperatura večinoma med -5 in 0 stopinjami, na Primorskem ob burji okoli 5. Dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10. 

V sredo se bo od jugozahoda čez dan pooblačilo, predvsem popoldne so možne tudi manjše padavine. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine poveča. Najverjetneje bo tudi nekoliko topleje, napoved sklenejo na Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Snegolom, žledolom KRONIKA Gorenjska Drevo padlo na avto med vožnjo

Zima na smučiščih

Z zagonom žičniških naprav na Rogli, Krvavcu, Kopah in Voglu se danes tudi v slovenskih smučarskih centrih začenja smučarska sezona. Zaradi aktualnih omejitev običajnih družabnih dogodkov ob zagonu žičnic letos ne bo, smučarji pa bodo morali za njihovo uporabo izpolnjevati pogoj PCT.

Jutri bodo sezono začeli v Kranjski Gori, na Kaninu in Golteh.

verige_C3_050109_bot Ugotovitve Avto Ali lahko klasične snežne verige nadomestijo tekstilne?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Alliastella
    Alliastella 23:38 03.december 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu -- H︆︆o︆︆t︆︆s︆︆e︆︆n︆︆︆︆n︆︆.︆︆C︆︆︆︆o︆︆m