Slovenija
5268 ogledov

Tako bo do prihodnjega vikenda

Jesen
Vremenoslovci nam ponujajo osveženo vremensko napoved do prihodnjega torka, 16. oktobra.

"Ponoči in zjutraj bo pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, zjutraj predvsem v vzhodni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14 stopinj Celzija," na svoji spletni strani napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da bo jutri v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pa pretežno oblačno, občasno bodo ponekod še manjše krajevne padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj.

V torek in sredo bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno. Drugod se bo vsaj zjutraj in dopoldne zadrževala nizka oblačnost, ki se bo popoldne ponekod trgala. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Od 11. do 16. oktobra

"Večji del obdobja bo nad vzhodno Evropo območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno pa ciklonsko območje. Nad naše kraje bo pritekal topel, v spodnjih plasteh ozračja pa občasno bolj vlažen zrak," vremensko slikop podajajo na Arsu.

Dodajajo, da bo od četrtka do torka največ sončnega vremena na Primorskem. Tudi drugod bo suho vreme, po nižinah pa bo predvsem zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki bo občasno lahko segala do sredogorja.

Nevihtni oblaki Vreme Slovenija Pri Italiji nov razvoj orkana. Kam bo krenil?

Težave v Dalmaciji

Vreme je ta konec tedna številne preglavice prinesel našim sosedom; najhuje je bilo v Dalmaciji. Po poročanju portala Dalmacija Danas je v 24-tih urah padlo 57 litrov dežja na kvadratni meter, 48 ponoči. Številne ulice so bile poplavljene, gasilci so imeli precej dela s prečrpavanjem meteorne vode.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.