Slovenija
5994 ogledov

Tako bo do srede prihodnjega tedna

Sneg in pomlad
Jutri dopoldne bodo padavine povsod po Sloveniji ponehale. Se bo zima poslovila?

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zimske razmere voznikom ne povzročajo več preglavic; promet je ponekod zgoščen le zaradi popoldanske prometne konice. Ceste so bile sicer čez dan skoraj povsod zasnežene.

Vremenoslovci z Arsa pri tem napovedujejo, da bodo zvečer padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale, najpozneje bo prenehalo padati v jugovzhodni Sloveniji, in sicer jutri dopoldne.

"Čez dan se bo v zahodni Sloveniji delno zjasnilo, drugod bo še pretežno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu.

Druga polovica tedna bo lepša; v sredo in četrtek bo povečini sončno. Na Primorskem bo v sredo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela. Ponekod drugod bo pihal severovzhodni veter.

Štajerska avtocesta Sneg po nižinah Slovenija Ponekod močno sneži, na ceste nikar brez zimske opreme!

Napoved od 22. do 27. marca

"Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka. V nedeljo nas bo predvidoma hitro oplazila oslabljena vremenska fronta. Po prehodni manjši ohladitvi v začetku prihodnjega tedna bo sredi tedna znova topleje," vremensko sliko na svoji spletni strani pojasnjuje Arso.

Dodajajo, da bo na Primorskem pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije od 0 do 5, najvišje dnevne pa okoli 15 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Sneženje Razmere in napoved Slovenija Dele Slovenije že pobelilo, vse hladneje bo, meja sneženja se bo spuščala

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar trot
    trot 09:45 19.marec 2019.

    Res ne vem kje napovedi gledate ... piše pa da do konca mesca dežja več ne bo kar se ne da predvideti ... res pa da radar slovenije ARSO čist po svoje raje mam radare bilogora hrvaški al avstrijski sta ...prikaži več sta bolj sigurna kot naš čeprav je slovenija zajeta ...