Slovenija
15931 ogledov

Tako bo s količino snega prihodnji teden

Sneg
Že v nedeljo lahko nekaj snežink pripleše tudi do nižin, več padavin bo v torek. Kaj pa dnevi, ki sledijo?

Vremenoslovci že nekaj dni napovedujejo morebiten sneg do nižin prihodnji teden; kot napovedujejo na Arsu, lahko sneg občasno na Kočevskem naletava že v nedeljo. Večja verjetnost za snežne padavine je v ponedeljek in torek.

"V ponedeljek bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno snežilo," se glasi napoved vremenoslovcev na Arsu, ki dodajajo, da bo predvidoma v torek nekaj več padavin. "Trenutno kaže, da lahko sneži tudi po nižinah, vendar je razvoj vremena še dokaj negotov," so s snežno napovedjo previdni na Arsu.

Tudi meteorološki izračuni za dogajanje po torku so še precej negotovi, izpostavljajo na portalu Neurje.si. "Možna je manjša otoplitev v višinah in nastanek oblačnega pokrova nad nižinami ali pa nadaljevanje občasnega sneženja ali dežja pri temperaturah blizu ledišča," navajajo.

Neurje.si dodaja, da bodo tudi glede vremena v torek odločale malenkosti, zato količine padavin za zdaj še ni mogoče natančno predvideti.

"Treba je predpostaviti, da tla še niso povsem pripravljena za snežno pošiljko, saj so bile temperature v preteklih tednih nad povprečjem. Ker bo v večjem delu Slovenije, po nižinah, snežilo tudi pri temperaturi nad lediščem, bo učinek sneženja na tleh minimalen. Obilne snežne pošiljke torej ni na vidiku," sklenejo pri Neurje.si in dodajo, da bodo ne glede na to, da se odeja ne bo obdržala, snežinke pričarale zimsko vzdušje, ki se ga bodo ljubitelji zime in snega vsekakor razveselili.

Sneg Vreme Slovenija Torkov sneg očitno ne bo zadnji prihodnji teden

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Sulinna
    Sulinna 00:23 17.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top