Slovenija
40442 ogledov

Tako je klestilo sinoči. Kaj nas čaka danes?

Vreme: Tako je klestilo sinoči. Kaj nas čaka danes? Toča
Žal tudi sinoči brez neurij in toče ni šlo.

Severovzhodno Slovenijo je okoli 22. ure zajelo močno neurje, ponekod je padala tudi toča. Gasilci so na Štajerskem in Koroškem s cest in vozil odstranjevali drevesa, pomagali pri začasni sanaciji več streh in odstranili podrt drog javne razsvetljave, so objavili na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Po prvih podatkih je neurje največ škode povzročilo na območju Dravograda, Slovenj Gradca, Maribora in Prevalj. Gasilci so zaradi močnega vetra in neurja večinoma odstranjevali podrta drevesa s cest, električnih vodnikov in vozil ter sanirali odkrite strehe.

Uprava za zaščito in reševanje o škodi in morebitnih poškodovanih še nima podatkov.

Kaj nas čaka danes? 

Danes bo na zahodu precej jasno, drugod bo prehodno nekaj več oblačnosti. Popoldne ali zvečer bo nastala kakšna nevihta. V zahodni polovici Slovenije bo pihal jugozahodnik, drugod veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 33 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Najverjetnejše bodo v severnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 27 do 32 stopinj.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj neviht. V petek bo sončno, nevihte bodo malo verjetne.

Napoved od 24. do 29. junija

V petek bo nad Alpami in severnim Sredozemljem šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo nato prehodno oslabelo in se spet okrepilo v ponedeljek. Ob koncu tedna bo tudi v višinah k nam dotekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

V petek sončno in vroče z majhno verjetnostjo kakšne vročinske nevihte. Od sobote do ponedeljka bodo nevihte spet verjetnejše. Najvišje dnevne temperature po Sloveniji bodo od 30 do 35 stopinj. V torek ali sredo pa bo vreme spet stabilno. Nekoliko manj vroče bo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Sončno vreme Vročina Slovenija Srednjeročna napoved: Ta dva dneva bosta najbolj vroča. Kaj pa julij?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.