Slovenija
10217 ogledov

Tako je sinoči klestila toča

Toča v Kamniku Bralec
Tudi sinoči so v severnem delu države nastajale močnejše nevihte.

Kot so opozorili vremenoslovci na portalu Neurje.si, so včeraj čez severozahod Slovenije prehajali dve močnejši, supercelični nevihtni celici, v smeri vzhoda in severovzhoda. Močne nalive sta spremljala tudi veter in debelejša toča.

Toča je popoldne opustošila območje Žalca, od koder so poročali o uničenju večine pridelkov, tudi hmelja. Poškodovala je nekatere strehe, avtomobile in fasade. Prav tako so večerne nevihte povzročale škodo v preostalih delih Slovenije, kjer je prav tako uničila pridelke.

Večerne nevihte so nastajale na območju Kobarida in Julijskih Alp, druga nevihtna celica pa je prešla območje Cerknega, Kranja, Škofje Loke in Medvod ter kasneje v smeri Kamnika, od koder so domačini vremenoslovcem pošiljali slike:

Novice: Toča na območju Prebolda in Žalca foto Slovenija Takšna toča je padala v bližini Žalca

Kot poročajo na ARSO, bo danes na Primorskem sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo še rahlo deževalo. Sredi dneva se bo začelo jasniti, popoldne bo že povsod sončno, z najvišjimi temperaturami na Primorskem, do 31 °C.

Jutri bo pretežno jasno, z bolj svežim jutrom do največ 16°C, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne pa od 27 do 32 °C.

vročina Slovenija Srednjeročna napoved: Pripravite se na najverjetneje zadnji vročinski val letos

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.