Slovenija
9294 ogledov

Tako je tolklo. Kaj prihaja?

Oblaki
Današnje nevihte so ponekod s seboj prinesle tudi sodro.

Posamezne krajevne plohe so danes s seboj prinesle tudi hujše nalive in sodro oziroma manjšo točo. Nevihte so se po podatkih Arsa premikale s severa proti jugu.

Močnejša nevihta je med drugim zajela tudi območje Ljutomera, kjer je lokalno padala manjša toča, ki je ponekod povzročila nekaj škode.

Nadaljevanje tedna

Kot napovedujejo vremenoslovci z Arsa, ponoči se bo jasnilo. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, na severovzhodu pa severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, v krajih z vetrom okoli 11 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo občasno okrepljen severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj.

V sredo bo povečini sončno, veter bo nekoliko oslabel. V četrtek in petek bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo spet krajevne plohe.

Nevihta Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka ob začetku meteorološkega poletja

Napoved od 29. maja do 3. junija

Območje visokega zračnega tlaka bo v petek nad Alpami oslabelo, nato bomo v območju enakomernega zračnega tlaka. V višinah bo nad srednjo Evropo in zahodnim Balkanom jedro hladnega in vlažnega zraka, katerega lega je še težko določljiva. Ozračje nad nami bo nestabilno, napovedujejo na Arsu.

Napoved do prihodnje srede na Arsu sklenejo, da bo prevladovalo spremenljivo oblačno vreme, predvsem popoldne bodo vsak dan možne krajevne plohe ali nevihte. Razmeroma sveže bo, temperature bodo večinoma med 15 in 20 stopinjami, topleje bo le na Primorskem.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Meritve kopalnih voda Arso kakovost vode Popotnik Ste vedeli, v kakšni vodi se pri nas kopamo?

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.