Slovenija
5592 ogledov

Tako čustveno se je poslovil Jelko Kacin

Jelko Kacin STA
Kacin: po sili razmer sem bil tudi strelovod in amortizer napadov na vlado.

Jelko Kacin, ki je konec preteklega tedna vajeti govorca vlade predal Maji Bratuša, saj je bil imenovan za državnega sekretarja pri Janezu Janši, se je na današnji novinarski konferenci zahvalil vsem, ki ki so mu pomagali pri dosedanjem delu v času epidemije. 

"Moje bodoče naloge bodo zahtevale še več usklajevanja med resorji, odzive inštitucij in prilagajanja njihovih prioritet. Mojih nastopov v javnosti bo manj kot doslej, vsaj upam tako, več pa bo posredovanj v primerih zastojev, neodzivnosti ali incidentov," je dejal Kacin, ki bo odslej skrbel za logistični del akcije množičnega cepljenja proti covidu-19.

Kacin se je najprej zahvalil družini in prijateljem, "ki so morali prenašati vse, kar je bilo povezano s tako dolgotrajnim opravljanjem vladnega govorca."

Covid-19 Slovenija To počne Kacin, odkar ne vodi več vladnih tiskovk

"Bil sem strelovod napadov na vlado"

"Ni enostavno biti govorec vlade, saj ga naše vlade niso imele že več mandatov, leta in leta ga ni bilo. Zadnjih 10 mesecev sem opravljal kar tri naloge hkrati, saj sem moral biti govorec, po sili razmer pa tudi strelovod in amortizer napadov na vlado, ki jo je velik del javnosti pred 10 meseci pričakal na nož, svoj odnos z njo pa nekateri še naprej zaostrujejo," je dejal Kacin. 

"Ustavno sodišče zelo omejuje delo vlade"

V zadnjih desetih mesecih je bilo organiziranih 215 novinarskih konferenc, na katerih je bilo okoli 400 sogovornikov, od predstavnikov stroke do predstavnikov vlade, ki so morali za govorniški oder večkrat tudi zaradi odločitve Ustavnega sodišča, ki "vlado časovno zelo omejuje pri sprejemanju ukrepov na največ teden dni, tudi v primeru dolgoročnih ukrepov." 

Poznonočne izmenjave z Milanom Krekom

Posebej pa se je Kacin zahvalil direktorju Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milanu Kreku. "Zlasti za vsakonočno izmenjavo podatkov, gradiv, ocen, grafov in pogledov tam med polnočjo in drugo uro zjutraj." Posebna zahvala je šla tudi Nuški Čakš Jager iz NIJZ, "ki je v imenu NIJZ nastopala vedno in pogumno, ko nobenih drugih obrazov NIJZ ni bilo na spregled. Hvala gospa Nuška in ostanite nam in njim še naprej za vzgled." Kacin je ugotovil, da je bilo med mediji največ odzivov na njegove odgovore na novinarska vprašanja. 

"Nobene potrebe ni, da tudi ona postane strelovod"

Kacin je povedal še, da so v ekipi ves čas skrbeli za varnost in da se je v času, ko je opravljal vlogo vladnega govorca, moral večkrat testirati zaradi covida-19. "Do konca sem ostal negativen," je povedal Kacin, ki se je na koncu zahvalil še svoji naslednici Maji Bratuša, ki je sicer novinarske konference že vodila, ko je bil sam zadržan in dva dni tudi na dopustu. "Prosim vas, da jo sprejmete z naklonjenostjo in vsem dolžnim spoštovanjem. Nobene potrebe ni, da bi tudi ona postala strelovod, kot sem bil sam." 

Komentarjev 9
  • serkookaf 05:09 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • desyncx 00:23 19.januar 2021.

    Kacin, kot govorec med osamosvojitveno vojno je bil res pohvale vreden. Potem se skrega z Janšo, na lepem pa postane govorec za epidemijo. Tu se je videlo, da je bil dobesedno vladna lutka in "stroke". Pol pa se osmeši z ...prikaži večz izjavo pejmo se hecat. Za kazen dobi boljše delovno mesto.

  • Avatar Elizabeta Pandurovic
    avatar2019 18:34 18.januar 2021.

    Kdo ga je sunil v ta zadnjo?