Slovenija
10130 ogledov

Tako vam za dokumente ne bo treba stati v vrsti

Osebna Žurnal24
Če se ne znajdete, vam lahko zaradi pretečenega osebnega dokumenta pade v vodo celo dopust na drugi strani meje.

Če ste danes ugotovili, da vam poteče osebna izkaznica in potni list, vas bodo na upravnih enotah Grosuplje, Izola, Koper, Lenart, Ptuj in Škofja Loka naročili čez tri tedne, torej v začetku avgusta. Potem morate računati še na nekaj dni, ki jih Cetis potrebuje za izdelavo ter kak dan, da vam pošta izdelani dokument prinese na dom. Izberete lahko sicer tudi prevzem na upravni enoti. Cetis je včeraj odpremil dokumente, za katere vloge so prejeli prejšnji četrtek ali pete. Nov dokument bi tako dobili malo pred sredino avgusta.

V Ljubljani bi bili na vrsti za oddajo vloge 28. julija, kažejo podatki o čakalnih dobah na upravnih enotah, ki jih objavlja ministrstvo za javno upravo in se osvežujejo vsak dan so desete ure.

Medtem ko je potrebno na nekaterih upravnih enotah na termin za oddajo vloge čakati tri tedne, pa ponekod čakalne dobe sploh ni, na približno 30 upravnih enotah pa vas naročijo v manj kot tednu dni.

Če se vam z izdelavo novega dokumenta mudi, velja pogledati seznam bližnjih upravnih enot in termin rezervirati tam, saj lahko vlogo za novo dokument oddate na katerikoli upravni enoti.

Vozniško dobite hitreje

Čakalna doba za vozniško dovoljenje je praviloma krajša kot za osebno izkaznico ali potni list, na nekaterih upravnih enotah pa je enaka.

Za pridobitev smsPASS, ki je potreben za izpis potrdila o testiranju ali cepljenju z zVem, pa večino ni več čakalne dobe ali je ta zelo kratka. A tudi tu so razlike velike, v Domžalah in Celju bi vas naročili čez dva tedna, medtem ko na večini upravnih enot sploh ni čakalne dobe.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 7
  • Michael_Colon 10:19 14.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • kapibara1 20:30 13.julij 2021.

    Šel v Belo Krajino k žlahti na obisk, v Črnomlju na UE s sliko, in dal delat novo vozniško. Žal prepozno zvedel, da bi mi jo tudi po pošto poslali, tako mi jo je pa bratranec dvignil in poslal po pošti - 3 dni..

  • radovednica 11:35 13.julij 2021.

    ali zna kdo v tej poneumljeni deželi razložiti, zakaj za vlogo novega dokumenta sploh predhodno neročanje, kdaj boš prišel in še bolj, zakaj čakati? ko namreč prideš naročeni dan tja, je vse popolnoma prazno, za okenci pa vsaj dve zdolgočaseni ...prikaži več bejbi, ki si pilita nohte?! sam sem pred pol leta naredil sliko, jo odnesel na ue, kjer je bil postopek izveden takoj, brez naročanja, čakanja, vse itak prazno. vse opravljeno v nekaj minutah!!!!!