Slovenija
21861 ogledov

Tako visoko se bo pri nas v prihodnje povzpelo živo srebro

Vreme: Vročina iznad Afrike nad Sredozemlje in Balkan. Tudi k nam? Profimedia
Vročinski val. Ne le pri nas, pač pa na širšem območju. Podrobna napoved.

Tako kot so napovedovali vremenoslovci, po Sloveniji imamo sončen in vroč dan. V Biljah pri Novi Gorici so ob 15. uri namerili 32 stopinj Celzija, v Ljubljani 29, v Portorožu 28, v Mariboru 27, Novem mestu 26. 

Tudi naprej lahko pričakujemo podobno: "Vroče in večinoma sončno vreme s kakšno krajevno nevihto predvsem v severnih predelih države bo trajalo vsaj do prihodnjega vikenda," napovedujejo na vremenskem portalu Ciklon.si.
 
Dodajajo, da bo zanesljivo stabilno, sončno in vroče vreme po vsej državi  trajalo do ponedeljkovega poznega popoldneva, ko se bodo predvsem ob severni meji in na severovzhodu države spet pojavile krajevne nevihte, ki se lahko zvečer in v noči na torek prehodno pojavijo tudi drugod po državi.
 
V torek čez dan bo še vedno obstajala možnost za nastanek kakšne posamezne krajevne nevihte tudi v notranjosti države, dodajajo pri Ciklon.si. 

Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah od jutri pa vse do petka večinoma med 29 in 34 stopinj, ponekod na Goriškem in na jugovzhodu ter vzhodu države pa se lahko v kakšnem dnevu segreje vse do 36 stopinj Celzija!

Zahod Evrope v hudih težavah

Vročinski val, ki je med drugim zajel tudi Španijo in Francijo, kjer povzroča hude preglavice prebivalstvu. Medtem ko se na Iberskem polotoku ob vročinskem valu spopadajo še s požari v naravi, so v delih Francije zaradi visokih temperatur zaprli šole in prepovedali dogodke na prostem, poroča francoska tiskovna agencije AFP.

Nenavadno zgodnji vročinski val, ki je prišel nad Evropo prek Severne Afrike, je prizadel tudi dele Italije in britansko otočje, kjer beležijo temperaturne rekorde za ta čas leta.

V minulih dneh je bilo prek 3000 ljudi v Španiji primorano zapustiti svoje domove zaradi nevarnosti požarov, gasilci pa se z ognjenimi zublji bojujejo v več regijah po celi državi.

vročina temperatura sonce pripeka Težave Svet Vročina. Najhuje po letu 1947. Sonce Vreme Svet Resna opozorila meteorologov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:57 18.junij 2022.

    Jebiga, sedaj bo šlo zares. Težko bo s tem shajat !