Slovenija
1214 ogledov

Takšen pristop je ubrala Civilna zaščita, da bi precepili čim več ljudi

Cepljenje zaposlenih v podjetju Profiles
1/4
Uprava RS za zaščito in reševanje
Državni sekretar je pozval podjetja, naj se povežejo s cepilnimi centri in organizirajo cepljenje zaposlenih.

V podjetju Profiles v Razdrtem je danes potekalo cepljenje zaposlenih proti covidu-19, ki ga je organizirala Civilna zaščita RS. 

Kot je ob tem povedal minister za zdravje Janez Poklukar, mora zdravstvo tesno sodelovati z gospodarstvom, sploh pa na lokalni ravni. "To je pot, da dosežemo želeno precepljenost in da čimbolj varno in kontrolirano stopimo v jesen," je poudaril. Ključno je, da se povežejo Civilna zaščita, župani in županje ter zdravstveni domovi. Poklukar je opozoril tudi, da reprodukcijsko število, ki definira širjenje virusa, ostaja še vedno relativno visoko, zato moramo, kljub temu da smo v zeleni fazi, vztrajati pri vseh zaščitnih ukrepih. 

Predvsem v turizmu si želijo čim večje precepljenosti zaposlenih

Tudi državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Simon Zajc je bil zadovoljen, da se je uresničila pobuda za cepljenje zaposlenih v gospodarstvu. Kot je pojasnil, želijo tudi v drugih panogah, predvsem v turizmu, čim prej doseči zadostno precepljenost med zaposlenimi, da bodo gostje ob obisku imeli občutek varnosti. Pozval je druga podjetja, naj sledijo zgledu Profilesa, se povežejo s cepilnimi centri in skupaj organizirajo cepljenje zaposlenih. 

"Boj z epidemijo se dobiva na lokalnem nivoju," pa je poudaril direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek. Primorsko notranjska regija se je po njegovih besedah borila z visokim številom okuženih, a je vsem odgovornim z rednim testiranjem uspelo okužene izolirati in omiliti razmere. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kontrahan 06:57 02.junij 2021.

    Smo res čist out. Kmetje imajo še zdravo pamet, vsi ostali na poližajih, pa so državni hlapci. Tudi, če vedo da ni prav, naredijo kot se jim reče......Če pa kaj rečeš proti, pa že država, sodstvo in policija poskrbi, po ...prikaži več domače, da si jebena stranka do uničenja.

  • JZekspert 17:04 01.junij 2021.

    Pa kaki faktor vam je nek Srečko Šestan in Civilna zaščita, ve on, kaj je Nuernbreški kodeks, ve on, kaj je prostovoljno soglasje pri prejemanju eksperimentalnih zdravil in cepiv, ve on sploh, kaj so klinične raziskave? On nabavlja blago... Nizko ...prikaži več so padli uradni ''strokovnjaki'', da morajo v ogenj pošiljat nabavljače blaga in skladiščnike - morda se je pa kratka vrsta rotirajočih podkupljencev zdravnikov že izpela? Čakamo še na cenjeno mnenje glavnih policajev in majmunov Sintala - ups...

  • bi_ba 16:01 01.junij 2021.

    Najprej naj pocepijo dohtarje in zdravstvene delavce! Se nočejo, a ne? Le zakaj?