Slovenija
6595 ogledov

Takšna je današnja spremenjena cena dizla na avtocesti

Bencinska črpalka Saša Despot
Na Petrolovih bencinskih servisih ob avtocesti se je danes cena dizla znižala.

Veljati sta začeli uredbi, s katerima se država tudi za dizel, ki ga trgovci prodajajo ob avtocestah, začasno odpoveduje prispevkoma za energetsko učinkovitost in obnovljive vire energije. S tem naj bi se znižala cena dizla ob avtocestah, vlada pa od trgovcev pričakuje tudi prilagoditev marže. Upravičenost ukrepa bo ministrstvo preverjalo mesečno.

Za liter dizla je tako na Petrolovih servisih na avtocesti treba odšteti 1,895 evra, kar je nekoliko več od cene dizla izven avtocest, ki znaša 1,848 evra. Na bencinskih servisih OMV Slovenija ob avtocesti se cena dizla medtem še vedno giblje malenkost nad dva evra, izhaja iz spletne strani goriva.si.

Okoljskim dajatvam, ob omenjenih še dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida, se je država že odpovedala na bencinskih servisih zunaj avtocest, kjer od torka veljajo cenovna regulacija in regulirane marže. Na avtocestnem omrežju so cene od torka medtem liberalizirane.

Ministrstvo za infrastrukturo bo upravičenost odprave obračunavanja obeh prispevkov preverjalo mesečno. Kumer je v četrtek dejal, da gre za kratkotrajen ukrep, ki naj bi trajal mesec ali dva.

Nakup, prodaja, avta, avtov, vozila, evri, cena, evro, stroški Slovenija Slovenija To je glede prevoza na delo odločila vlada bencinski servis LJ Petrol Prodaja ponorela Slovenija Zato je prišlo do kaosa na bencinskih črpalkah

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 3
  • PaPajapopi 10:33 24.junij 2022.

    h4ck3r + zdrej...Tisto kar je Kalimero uničil, pokradel v dveh letih se ne bo moralo popraviti še trideset let. Ker imata samo osnovno šolo, mogoče tudi te ne, tega ne moreta razumeti. Razlika je tudi ali z odloki urejaš navadno ...prikaži več gorivo ali življenja ljudi. Tega pri vas še niso jemali.

  • h4ck3r 08:21 24.junij 2022.

    No kje ste zdaj tisti ki ste se pritoževali nad 1001 izjemo? Zdaj imate izjeme na izjemo z izjemami. Jao, zakaj se ne posnamejo in primerjajo s svojimi komentarji v zadnjih 2 letih? Očitno je vodenje države le malo bolj ...prikaži več zakomplicirano, kot so si ga predstavljali. Zakaj se ne naredi razprava, saj to zadeva vse državljane in vzame čas za premislek in sistemsko ureditev. Tako pa se določa z odloki in izjememami na vsakodnevni ravni. :-D Saj ne da ni prav, samo ponovil sem zapise levosučnih. :D