Slovenija
28129 ogledov

Takšna je dokončna odločitev glede pouka

osnovna šola Kranj učenci šola koronavirus Profimedia
Vlada je sprejela odločitev, da se¸1. septembra v šolske klopi podajajo vsi učenci, učenke, dijaki in dijakinje.

Ministrica za šolstvo Simona Kustec je dejala, da je šolski sistem pripravljen na začetek novega šolskega leta. "Verjamem, da ste pripravljeni tudi starši in  vsi mi skupaj, da bomo v to šolsko leto vstopili varno, pazili na svoje zdravje, drug na drugega in da si bomo zaupali," je dejala ministrica. 

V torek se bo začelo novo šolsko leto za 265.000 učencev in dijakov ter 26.000 učiteljev. Šolski proces se bo odvijal po modelu B. Pripravljeni so sicer štirje modeli in dva podmodela, ki se uporabljajo glede na epidemiološko sliko v državi. 

Simona Kustec Lipicer Slovenija Uradno: Pouk v šolah bo letos potekal po modelu B. Kaj to pomeni?

"Na starših je, da v šolo pridejo striktno samo zdravi učenci in dijaki. Enako velja za učitelje. Če se ne počutite dobro, če čutite, da je nekaj narobe, obiščite zdravnika, opazujte se in ne hodite v šolo," je še enkrat poudarila ministrica. 

V primeru, da bo otrok v karanteni, bodo starši napisali opravičilo, izostanek pa se bo nadoknadilo kot je to običajno. Odgovornost staršev je, da sporočijo, zakaj otroka ni v šolo. V primeru, da bi bil glavni razlog izostanka covid-19, bi v šoli stekli postopki tako, kot je to predvideno v smernicah in protokolih, ki so bili pripravljeni pred začetkom šolskega leta.

Kustečeva je na očitke sindikata odgovorila, da "pedagoško delo sledi vsem običajnim normativom, spoštuje se delovno-pravna zakonodaja", dodala je tudi, da so bili v času prvega vala pri dogovorih prisotni tudi pristojni iz sindikata. "Napotki, ki smo jih poslali šolam, so samo nekakšna nadgradnja prejšnjih, ki smo jih poznali že ob koncu šolskega leta," je poudarila.

Učenci pouk, šolske klopi Slovenija Učitelji opozarjajo: Negativne posledice so vse očitnejše

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 22:02 27.avgust 2020.

    daleč najbolj sposobna ministrica v zgodovini slovenije. pravo nasprotje levičarskemu šminkerju pikolu, ki je šolstvo porinil v srednji vek in za svoja hedonistična swingerska potovanja zapravil polovico proračuna. gremo simona,. upam da boš na tem položaju še 10 let, da ...prikaži več reformiraš šolstvo primerno sedanjemu času-odlično, plus 5

  • simona32 16:47 27.avgust 2020.

    Testi so zelo zelo nezanesljivi. https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwJXfhvlZCWjfnFqmHvFnbZwvKq?projector=1

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 16:43 27.avgust 2020.

    Jebe se meni za pouk,jaz sem profesor za profesorje od "ta mladih"... .Pa,če je to meni prav,al ne.Tako je in nič drugače.Naj traja večno.