Slovenija
10909 ogledov

Začelo se je. Nevihte, tudi toča.

Nevihtni oblaki
Spremljale nas bodo občasne padavine, deloma plohe, ki bodo mestoma s seboj prinesle močan veter in tudi možnost toče.

Nad osrednjim Sredozemljem je odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka s plitvim ciklonom, ki se pomika nad Apeninski polotok in se približuje našim krajem in bo danes občutno vplivalo na vreme pri nas, napovedujejo vremenoslovci na portalu Neurje.si.

Dodajajo, da bo čez dan spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo lahko ponekod za krajši čas tudi nekaj več sonca, iz smeri Hrvaške pa bodo nad Slovenijo prihajale občasne padavine, deloma plohe.

Kot navajajo pri omenjenem portalu se bodo predvsem v južni polovici države danes pojavljale tudi občasne, lokalne nevihte, ki bodo verjetnejše pozno popoldne in zvečer. Ob nevihtah so možni silovitejši nalivi in sunki vetra, lahko tudi manjša toča. Na skrajnem jugovzhodu Slovenije je možna tudi kakšna močnejša nevihta s silovitejšimi nalivi in točo. Nevihte bodo možne tudi nad območjem severnega Jadrana (Primorska, Furlanija, Istra).

Že dopoldne je del obale iz smeri Istre prešla močnejša nevihta s silovitejšim nalivom. Nevihto bi lahko spremljala tudi manjša toča in močnejši sunki vetra.

Gibanje neviht spremljajte na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Neurje.si napoveduje, da bodo do jutri zjutraj padavine oslabele in jutri dopoldne povsod ponehale. Oblačnost se bo tekom dneva postopno trgala, ponekod bo pihal severovzhodnik. Jutranje temperature bodo od 12 do 16 stopinj, najvišje dnevne pa od 19 do 24, na Primorskem do 26.

V četrtek in petek bo več sonca. Padavin ni pričakovati. Naši kraji bodo v četrtek še pod vplivom vzhodnih vetrov, v petek pa se bo vetrovna slika prehodno nekoliko spremenila. Čez vikend nas bo predvidoma prešla hladna fronta, napoved sklenejo na portalu Neurje.si.

Poletje Pripravimo se Svet Svetovna meteorološka organizacija: Pričakujte takšen junij

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.