Slovenija
1349 ogledov

Takšna vožnja je prepovedana

prepovedana vožnja YouTube
Posnetek je star dober dan, policisti pa opozarjajo, da je to prepovedano.

Sneg je težave v prometu povzročal že v četrtek. Na cestah je bilo zato veliko plužnih in posipnih skupin, ki so skrbele za očiščena vozišča. Glede na trenutne vremenske razmere lahko pričakujemo, da bodo tudi danes imele veliko dela.

Policisti pa ob tem opozarjajo voznike na primerno vožnjo, ko naletijo na takšne skupine. Posredovali so videoposnetek vožnje na avtocesti, ki ni dovoljena. "Neučakani udeleženi so po prehitevalnem pasu serijsko najprej prehitevali posipno vozilo, potem pa na nedovoljen način po desnem prometnem pasu še drugo posipno vozilo. Tak slalom med vozili ni dovoljen, ker vozil po desni strani ni dovoljeno prehitevati," opozarjajo gorenjski policisti. "Gre za vozila širših dimenzij, ki se med vožnjo tudi prilagajajo razmeram na vozišču in zato taka prehitevanja na kateri koli cesti tudi zaradi varnosti odsvetujemo. S takimi manevri lahko več izgubite, kot pridobite!" 

sneg Zima grize Slovenija Zdrsi tovornih vozil, zaprte ceste. Zapadlo bo še do 35 cm snega.

Razmere na cestah so danes še bolj zahtevne kot včeraj. Na Gorenjskem, pa tudi drugje, se sneg oprijema vozišča, ceste so spolzke. "Taka udeležba v prometu pa zahteva zimsko opremo in več znanja o vožnji. Ves čas je treba voziti s prilagojeno hitrostjo, na večji varnostni razdalji, na zadostni oddaljenosti od roba vozišča in po svoji strani. Vozila morajo biti očiščena, med vožnjo pa naj bo zagotovljena ustrezna preglednost iz vozil," o tem, kako se danes obnašati v prometu, še pravijo policisti. 

To jutro so gorenjski policisti obravnavali tri prometne nesreče. V eni je voznik zapeljal na neplužen del vozišča in zaradi izgube nadzora nad vozilom trčil v drugo vozilo; ena voznica je zaradi snega zdrsnila z vozišča; še ena voznica pa je nesrečo povzročila s trčenjem v odbojno ograjo na priključku gorenjske avtoceste.

Sneg na ljubljanskih ulicah. Napovedi Slovenija V teh krajih bo do sobote zapadlo največ snega

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • JLPiccard 13:34 23.februar 2018.

    ne štekam, hkrati policija pravi da je prepovedano in potem nam to prijazno odsvetuje? kot je videti sta se posipni vozili lep umaknili in s tem omogočili hitrejšim vozilom nemotem prehod...

  • Žurnalček 10:21 23.februar 2018.

    Spet pametujete ! Če je prepovedano , zakaj potem ne vozita skupaj in zapirata vsako možnost za prehitevanje ???????

  • romzy 09:45 23.februar 2018.

    In zakaj je to prepovedano? Po katerem členu zakona? Tudi pri pluženju je nesprejemljivo, da kamiona ki plužita vozita eden za drugim in onemogočata vozilom prehitevanje. Zakaj naj bi vozila z štirikolesnim pogonom vozila za njimi? Tudi praksa v EU ...prikaži večU je takšna ,pa naj se gospoda na DARS-u malo ozre okoli sosedov in naj primerno poduči voznike plugov!