Slovenija
18718 ogledov

Takšno vreme nas čaka do konca tedna

Sončno vreme Shutterstock
Obetajo se spremembe, a že naslednji teden nas znajo nevihte spet presenetiti.

Burno dogajanje se umirja

Vremenoslovci portala ciklon.si so zapisali, da se burno dogajanje v zadnjih dneh počasi umirja, ker je veter zapihal od vzhoda. "Bilo je kar pestro, predvsem zaradi zelo toplega morja, ki je bil kot tempirana bomba. In ko je ta bomba eksplodirala, je prinesla pravo razdejanje, zlasti na Obalo," so dodali.

Neurje v Strunjanu Foto Slovenija Takšno razdejanje je neurje pustilo na Obali

Nekaj neurij je nastalo tudi proti notranjosti države, v Alpah pa se je meja sneženja spustila do 2000 metrov, kot je razvidno iz posnetka.

Sneg na cestah Nenavadno Svet Posnetki: Sneg avgusta

Počasi gre na bolje

Čeprav je danes dokaj hladno, vremenoslovci portala ciklon.si napovedujejo, da bo vremenska slika iz dneva v dan boljša. "Začel se bo pohod afriškega anticiklona, ki bo svojo pot začel nad Španijo in Francijo. V petek pa bo vroče tudi na Britanskem otočju," so zapisali.

Na ARSO pa napovedujejo, da bodo danes ponoči predvsem na vzhodu države krajevne padavine spet pogostejše. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20 °C.

Vreme 6. 8. | Avtor: Arso Arso

Jutri dopoldan naj bi dež ponehal, delno se bo zjasnilo, a že popoldan v notranjosti pričakujejo nekaj ploh. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Konec tedna bo sončen

Ob koncu tedna bo tudi pri nas sončno in poletno vroče vreme, napovedujejo na ciklon.si, padavine so le malo verjetne. Vroče bo, temperature bodo na Primorskem in Goriškem dosegle do 35 °C, drugod pa malo nad 30 °C. V petek bo pihal hladnejši severovzhodni veter, ki bo ob koncu tedna oslabel, dodajalo.

Naslednji teden spet možne nevihte

Na portalu ciklon.si opozarjajo, da bo naslednji teden od jugozahoda nad Srednjo Evropo spet začel prihajati bolj vlažen zrak, kar pomeni, da bomo imeli večinoma sončne dopoldneve, popoldne pa bodo verjetno nastajale krajevne plohe in nevihte. "Vse bo odvisno od bližine tega višinskega jedra. Zaenkrat pa kaže, da bodo te nastajale večinoma v gorskem svetu," so še zapisali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • bobo7 11:20 07.avgust 2020.

    Človek ne jezi se

  • Avatar Perriolla
    Perriolla 01:46 06.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun