Slovenija
6687 ogledov

Takšno vreme nas čaka do novega leta

hribi planine sneg vreme
Kako bomo silvestrovali na prostem?

"Jutri bo sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, popoldne se bo jasnilo," nam za začetek tedna napovedujejo na agenciji za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, ponekod na Gorenjskem in Koroškem malo pod 0, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do 11 °C.

Razmeroma toplo vreme za ta letni čas se bo nadaljevalo tudi po božiču. "V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v sredo pa pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, po nižinah Primorske pa se občasno lahko pojavi nizka oblačnost," dodajajo na Arsu.

Od 27. decembra 2018 do 1. januarja 2019

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, v višinah bodo prevladovali severni vetrovi, s katerimi bo sprva pritekal razmeroma topel, od sobote naprej, ko je razvoj vremena še nekoliko negotov, pa hladnejši zrak. "Od četrtka do sobote bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Od nedelje do torka bo predvidoma več oblačnosti in predvsem v nedeljo niso povsem izključene kratkotrajne rahle padavine. V začetku tedna naj bi na Primorskem zapihala burja," napoveduje ARSO. 

 | Avtor: Arso Arso

 

Dnevne temperature bodo ves čas nad lediščem, ponoči in zjutraj nekaj pod ničlo. Če napoved drži, vas torej čaka "dokaj toplo"  Silvestrovanje na prostem, začetek leta 2018 pa bo veljalo izkoristiti za sprehode, saj bo tudi nekaj sonca. Natančnejšo napoved za prehod v novo leto, ko se boste mnogi odpravili na ogled ognjemetov, pa bo treba še malo počakati.

Zima Osvežena napoved Slovenija Preti ta vremenska nevarost Ivje Kaj nas čaka? Slovenija Podrobnejša vremenska napoved za božične praznike

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.