Slovenija
25 ogledov

Tarzanski park v Tivoliju

Nekatere krajane nastajanje pustolovskega parka v Tivoliju moti, a Matija Koren Žurnal24 main
V parku Tivoli so začeli graditi pustolovski park, ki bo namenjen otrokom, starejšim od štirih let, in staršem oziroma odraslim.

Gradi ga tržiško podjetje Koren sports, ki je julija podoben pustolovski park odprlo na avstrijski strani Ljubelja v soteski Čepa. Pri tem sodelujejo s francosko družbo Alzace Avanture.

Odprli ga bodo aprila

"V treh tednih bomo zgradili dve tretjini parka, platforme, nadaljevali bomo marca. Park bo odprt aprila," je napovedal direktor Matija Koren. "Želimo ponuditi kakovostno aktivnost, ki združuje vso družino in otroke na privlačen način spravi na zrak, kar je tudi dobro za razvoj motoričnih sposobnosti," dodaja. Ob tem poudarja, da ne gre za tipičen adrenalinski park za odrasle, čeprav je neke vrste plezalni, "tarzanski" park.
Vstopnina se bo gibala od šest do 18 evrov, odvisno od starosti obiskovalcev in ponudbe, ki jo bodo izbrali. Park bi bil ob mili zimi lahko odprt vse leto, glavna sezona pa bo od maja do oktobra. Zemljišče v Tivoliju so po Korenovih besedah dobili v najem prek razpisa Mestne občine Ljubljana, in sicer za pet let z možnostjo podaljšanja. Vrednost naložbe pa je 250 tisoč evrov.

Društvo Biosfera izviselo

Za pustolovski park v Tivoliju so se zanimali tudi v društvu Biosfera, ki ima Adrenalinski park Ježica. Na razpisu, ki je bil decembra lani, so po besedah Luke Vengusa ponudili najvišjo najemnino (izhodiščna je bila 20 tisoč evrov na leto), a končnega sklepa o izbiri niso dobili niti obvestila o morebitni razveljavitvi ali ponovitvi razpisa. Prav tako niso dobili nazaj dva tisoč evrov, ki so jih kot ponudniki morali vplačati. Zdaj se bodo pozanimali, kaj se je zgodilo, in se posvetovali z odvetnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.