Slovenija
7921 ogledov

Tatjana Bobnar se ni vrnila v Tacen, kaj je razlog?

Tatjana Bobnar Saša Despot predstavitev kandidata za ministra
Ali Tatjano Bobnar še čaka služba pri predsednici Nataši Pirc Musar?

"Vračam se v Tacen," je na dan, ko je v državnem zboru še enkrat pojasnila razloge za odstop, napovedala nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. Vendar pa se Bobnar ni vrnila na Policijsko akademijo, pač pa še vedno dela na policiji v Ljubljani, poroča Reporter, ki se sklicuje na neuradne vire. 

Vabilo k Pirc Musar še aktualno?

Ob odstopu notranje ministrice je zakrožila tudi informacija, da jo v svojo ekipo vabi predsednica države Nataša Pirc Musar. Bobnar naj bi bila svetovalka za nacionalno varnost. To mesto je v ekipi predsednice nato zasedla Nataša Dolenc, ki je bila v času Šarčeve vlade državna sekretarka na ministrstvu za obrambo. Možnost, da bi se Bobnar priključila ekipi Pirc Musar, naj bi ostala odprta. 

Na istem položaju kot med Janševo vlado

Nekdanja ministrica naj bi se na policijo vrnila 15. decembra in je bila z nazivom višji policijski svetnik uvrščena v 52. plačni razred, kar naj bi bilo približno 2300 evrov neto mesečne plače. To naj bi bilo približno 500 evrov manj, kot prejme generalni direktor policije, ki je uvrščen v 55. plačni razred.

Na tem položaju je ostala tudi marca 2020, ko jo je vlada Janeza Janše razrešila z mesta generalne direktorice policije. 

Bobnar pa naj bi se k Pirc Musarjevi preselila, ko se bodo politične strasti umirile in to ne bo več predstavljalo možnosti konflikta med predsednikom vlade in predsednico.

Komentarjev 12
  • Ender3 20:08 27.januar 2023.

    Do Bobnarjeve sem indiferenten menim pa, da njena karierna pot res ne sodi v Tacen..

  • bobubob 11:43 27.januar 2023.

    Bo na zalogi. Si je nabrala političnega kapitala, botri pa so tudi že dokazali, da se taka roba zlahka ponovno pojavi na trgu...

  • Avatar cvichekbrother
    cvichekbrother 10:26 27.januar 2023.

    Preveč ropota in premalo naredi, zato hitro odleti.