Slovenija
35834 ogledov

Te dni po nižinah tudi sneg. Kaj kaže za prihodnji teden?

Sneg Profimedia
Vremenoslovci že nekaj dni napovedujejo vnovično možnost snega po nižinah. Znano več podrobnosti.

Vremenoslovci na Arsu za ponoči in zjutraj napovedujejo pretežno oblačno vreme. Predvsem v zahodni polovici Slovenije so možne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno, predvsem na zahodu so dopoldne možne rahle padavine, drugod bo povečini suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo popoldne krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 10 stopinj.

V sredo in četrtek bo oblačno. V zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod pa bodo občasne padavine. Po nižinah bo rahlo deževalo ali rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V petek bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah Primorske bo možen rahel dež, drugod bo večinoma rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Napoved od 2. do 7. decembra

Nad severno in severovzhodno Evropo bo izrazito območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki bo proti koncu obdobja predvidoma oslabelo, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo prevladovalo oblačno in ponekod megleno vreme. Verjetnost za padavine bo v petek in soboto povečana, nato se bo zmanjšala. Po nižinah bo večinoma deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko dež preide v sneg. 

Od sobote naprej bo spet nekoliko topleje, v začetku prihodnjega tedna kaže na bolj suho vreme, vremensko napoved sklenejo na Arsu. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Zillertal Arena, smučanje, avstrija Smučanje Popotnik Najlepša avstrijska smučišča z naravnim snegom sneg Slovenija pluženje Slovenija Kmalu nova pošiljka snega, tudi po nižinah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.