Slovenija
20200 ogledov

Te spremembe pri ukrepih je sprejela vlada

seja vlade vlada Kabinet predsednika vlade RS
Nov odlok bo veljal od 10. do vključno 16. maja 2021.

Vlada je na dopisni seji sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

mestni utrip Covdi-19 Slovenija Počivalšek napovedal novo sproščanje: To so novosti!

"V vseh statističnih regijah se pod tako imenovanim PCT pogojem zaposlenih in potrošnikov (PCT so kratice za prebolevnike, cepljene in testirane) dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov," pojasnjujejo pri vladi. Pri tem je število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, omejeno na 20 m2 na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 m2.

Ob tem je treba zagotavljati tudi 20 m2 na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

Majorka Popotnik Lahko poleti pričakujemo visoke popuste? To pravijo v turističnih agencijah

Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko ponujajo nastanitvene storitve do 30 nastanitvenih enot, nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko po novem ponujajo nastanitvene storitve do 50 odstotkov zasedenosti nastanitvenega obrata.

Ponujanje apartmajskih nastanitvenih enot je dovoljeno ne glede na število apartmajskih nastanitvenih enot, ki jih nastanitveni obrat ponuja, saj se apartmajske enote razumejo kot zaprt mehurček.

Hotel Rose Bled Slovenija Vse zaprto, pa vsak mesec unovčijo tisoč turističnih bonov
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.