Slovenija
5507 ogledov

Telekom 13 tisoč strank pustil na cedilu, časa za ukrepanje imajo le nekaj dni

Telekom Slovenije Saša Despot
"Družba Telekom Slovenija je dne 29. novembra 2021 vsem svojim odjemalcem električne energije napovedala odpoved pogodb za oskrbo s 1. januarjem 2022. S tem so popolnoma izrabili zaupanje 13.000 družin in sredi energetske krize, nizkih temperatur in praznikov pred vrati pustili svoje odjemalce enostavno na cedilu," je Gen-I zapisal v sporočilu za javnost.

Dodali so, da bo Gen-I, čeprav dodatnih količin električne energije še nima zakupljenih, poskrbel za vse stranke gospodinjskega odjema, ki jim je Telekom Slovenije odpovedal pogodbo in da bo vsem, ki se bodo do 8. decembra odločili za zamenjavo dobavitelja, zagotovili enake cene kot svojim zvestim odjemalcem.

Gen-I je Telekom obtožil, da bodo morali reševanje njihovih napačnih poslovnih odločitev reševati drugi dobavitelji. "Odpoved pogodb na tako kratek rok pomeni, da imajo odjemalci le še osem dni časa za sprožitev zamenjave dobavitelja,ki jih bo pripravljen sprejeti. V nasprotnem primeru pa bodo elektriko plačevali po štirikratni ceni. Telekom Slovenije s takšnim neodgovornim ravnanjem v času največje energetske krize dodatno povečuje energetsko revščino v Sloveniji. Z namenom povečanja lastnega kratkoročnega dobička je pustil svoje odjemalce v nemilosti, da se sami znajdejo v teh izjemno zahtevnih in negotovih razmerah, ki trenutno vladajo na trgu z električno energijo. Namesto, da bi svojim odjemalcem, ki se jim je pogodbeno zavezal, dobavil elektriko popogodbenih cenah, bo raje z opustitvijo oskrbe najranljivejših odjemalcev občutno izboljšal svoj poslovni rezultat. Novi dobavitelji pa s tem prevzemajo v celoti tudi finančno breme, ki izhaja iz Telekomovih slabih poslovnih odločitev na nakupni strani, istočasno pa so se v Telekomu z neprimerno poslovno prakso temu v celoti izognili in celo finančno okoristili," so zapisali v Gen-I.

"GEN-I kot najbolj zaupanja vreden dobavitelj ostro zavrača in obsoja takšno nepošteno poslovno prakso," so zapisali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
 • Friderik1950 17:49 01.december 2021.

  Izvirna neumnost je bila storjena že z zakonom o trženju električne energije, Žepna država, pa čez dvajset dobaviteljev, ki vsi kupujejo energijo več ali manj od enega ponudnika, v krizi pa tako pride do tega, da zaradi malega števila odjemalcev ...prikaži večev kompenzacija cene med različnimi kategorijami odjemalcev več ni mogoča. Samo dokaz, da se vsak butl pač ne more ukvarjati s prodajo energije, ali v Sloveniji pač.

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 16:21 01.december 2021.

  Kaj bo veliki vodja JJ rekel? Bo zaščitil državljane pred temi bedaki? Telekom je vendar državno podjetje. Me zanima kake nagrade si bo vodstvo delilo??? Raja naj se pa sama rešuje! Butale!!

 • Brittany_Edwards 15:22 01.december 2021.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice