Slovenija
19909 ogledov

Telekom je kupil Izimobil

Telekom Slovenije Saša Despot
Telekom je kupil uporabnike operaterja Izimobil.

Od 1. 1. 2018 se uporabniki Izimobila prenesejo na Telekom Slovenije, je danes sporočil Telekom. "Predplačniški uporabniki družbe IZI mobil, d.d., Ljubljana, bodo tudi po 1. 1. 2018, tako kot doslej, v omrežju Telekoma Slovenije, d.d., vse mobilne storitve uporabljali nemoteno. Prav tako jim bodo storitve do nadaljnjega pod enakimi tarifami in cenami kot doslej na voljo pod blagovno znamko IZI mobil," so sporočili iz Telekoma. 

Z družbo Izi mobil, ki ima 2,6-odstotni tržni delež, to je okrog 60 tisoč uporabnikov, so namreč podpisali Pogodbo o ureditvi medsebojnih razmerij, na podlagi katere se 1. 1. 2018 "na družbo Telekom Slovenije, d.d., prenesejo predplačniške pogodbe končnih uporabnikov družbe IZI mobil d.d.,Ljubljana, blagovne in storitvene znamke, znaki IZI mobil ter uredijo druga medsebojna razmerja".

Izbiranje mobilnega telefona Slovenija Telekom je zdaj lastnik Debitela

Če bo razvoj dogodkov podoben kot pri Debitelu, ki ga je Telekom kupil oktobra 2015 kupil, sledi ukinitev blagovne znamke in paketov. Telekom je namreč približno pol leta po nakupu Debitela ukinil blagovno znamko in Debitelove pakete. Debitel je imel pred ukinitvijo 3,7-odstotni tržni delež. 

Izimobil je imel enega od najugodnejših paketov za nezahtevne uporabnike, tri tisoč enot za 6,90 evra na mesec. 

debitel Ukinitev operaterja Slovenija Debitel bodo ukinili, spremembe za 90 tisoč uporabnikov telefon mobitel Slovenija Pripojitev Debitela Telekomu. "To je tiha podražitev za 14 odstotkov"

"IZI mobil, d.d., se je zaradi razmer na trgu telekomunikacij in na podlagi ocene, da se bo konkurenčni boj na trgu v prihodnje še zaostroval, odločil, da kot virtualni operater preneha z dejavnostjo nudenja predplačniških mobilnih storitev," so sporočili iz Izimobila. 

"Uporabniki izimobila bodo s 1. 1. 2018 prešli k Telekomu Slovenije, tako da jim bodo tudi v prihodnje mobilne storitve nemoteno na voljo v istem mobilnem omrežju kot doslej. Blagovna znamka izimobil, tarife in cene storitev bodo po 1. 1. 2018, ko bo izveden prenos na Telekom Slovenije, za prenešene uporabnike izimobila ostale nespremenjene. Prav tako bodo ostali veljavni vsi neaktivirani SIM paketi in vse neaktivirane vrednotnice izimobila, ki jih bo možno aktivirati oziroma uporabiti vse do datuma, ki je naveden na izdelku," so še sporočili. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • MP-5 03:42 14.november 2017.

    Eeee je*ite se Telekom. Z 1.1.2018 grem na HoT.

  • Dusan Kokalj 07:43 03.november 2017.

    Skratka spet se pojavlja monopolizem.

  • jona 21:40 02.november 2017.

    Telekom (oseba X) naredil, Telekom pojedel (X prodal nazaj), X mastno zaslužil ..