Slovenija
2786 ogledov

Temu se reče voziti glavo na pladnju. Neverjetno nevarno ravnanje!

Motorist na avtocesti. Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah
V zadnjih dneh se posnetki neodgovornih udeležencev prometa kar vrstijo.

Pred dnevi se je par ustavil ob robu avtoceste in se fotografiral na zasneženi brežini, po medmrežju se je širil tudi posnetek moškega, ki se slika pred stoječo kolono na reševalnem pasu avtoceste, danes pa je zaokrožil posnetek še enega neodgovornega ravnanja udeležencev cest.

Na dolenjski zasneženi avtocesti je namreč voznik motornega kolesa kljub nekoliko zmanjšani hitrosti zaradi težjih razmer na cesti izgubil oblast nad motorjem. 

K sreči je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil za njim, spredvidel situacijo in bil tako pripravljen pravočasno ustaviti.

''Le vozniku in sovozniku osebnega vozila gre zahvala, da sta predvidela situacijo in obvarovala motorista, da ga ni kdo povozil,'' so zapisali v organizaciji Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

Ceste so ponekod po državi lahko zasnežene in ledene. Če je možno, se na pot odpravite z vlakom ali avtobusom. Vozniki naj na snegu upoštevajo pravilo šestih sekund.

Zimske razmere bodo še vztrajale. Po prehodni otoplitvi se bo proti koncu tedna spet ohladilo. Jutranje temperature bodo krepko pod lediščem. Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh, lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 21:21 24.januar 2023.

    Pozabil je smučke natakniti!