Slovenija
16289 ogledov

Kakšna šlamparija: bralka dobila termin, a naletela na zaprta vrata

Upravna enota Ljubljana Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana.
Tik pred zdajci so spremenili delovni čas zelo obiskane upravne enote.

Na Upravni enoti Ljubljana, kjer ni nenavadno, da stranke na storitev čakajo tudi po več ur ali celo dni, so znova razbesneli ljudstvo.

V ponedeljek, 8. aprila, so namreč sporočili, da bodo spremenili termine delovnega časa. Po novem ob četrtkih, vključno z današnjim dnem, ni več uradnih ur. Ker zaposleni na upravni enoti ob sredah stavkajo, imajo stranke tako čas za opravljanje storitev le v ponedeljek, torek in petek.

Nekaterim strankam UE Ljubljana je nenadna sprememba povzročila precej preglavic. Na spletu je ena od naših bralk (ime hranimo v uredništvu), pred začetkom tekočega tedna, prek asistenta eSamonaročanje dobila termin na četrtek, 11. aprila ob 8.30. Ko so v ponedeljek spremenili delovni čas in ji praktično vzeli termin, je o tem niso niti obvestili, niti ji dali nadomestnega termina.

Obvestilo na vratih

upravna enota Ljubljana | Avtor: Facebook Facebook
Bralka je v sredo, torej dan pred najavljenim terminom, dobila opomnik, da jo naslednji dan čaka zmenek z referentom, zato si je vzela dopust in odšla na upravno enoto.

Ko je prišla do stavbe, kjer bi morala opraviti svoje upravne opravke, jo je na vratah pričakalo obvestilo o spremenjenem delovnem času. Kot je dodala, ona ni bila osamljeni primer, pač pa je bilo takšnih več.

Vprašanje, ki se je poraja, je, kdo bo bralki povrnil denar za potne stroške, ki so nastali povsem brez razloga, pa tudi to, kdo ji bo vrnil dan dopusta, ki ga je morala vzeti, da je prišla na napovedani termin na upravno enoto. 

Brez odgovora

Na UE Ljubljana so odogovorili, da so obvestilo o spremembi uradnih ur 2. aprila poslali v sporočilu za medije, na isti dan so novico o spremenjenih uradnih urah objavili na svoji spletni strani. Razlog za spremembo je bila vladna Uredba o spremembi Uredbe o upravnem poslovanju.

"Vse stranke, ki so imele rezerviran termin 11. aprila 2024, smo o spremembi termina obvestili, v kolikor smo razpolagali z njihovimi kontaktnimi podatki in imeli proste termine za naročanje," so zapisali na UE Ljubljana.

"Strankam se opravičujemo za nastale težave in jim svetujemo, da nov termin pridobijo same v spletni aplikaciji eSamonaročanje ali pokličejo v klicni center za naročanje UE Ljubljana," so še dodali.

Skupno 19 uradnih ur tedensko

upravna enota Ljubljana | Avtor: MojaObčina.si Stavkali bodo tudi v Ljubljani. MojaObčina.si

Upravna enota Ljubljana ima po novem uradne ure v ponedeljek in torek od 8. do 15. ure ter v petek od 8. do 13. ure. Na papirju sicer tudi ob sredah med 8. in 18. uro, a takrat poteka stavka.

Na mnogih upravnih enotah, vključno z ljubljansko, so zadnje štiri srede stavkali zaradi nizkih plač in preobremenjenosti. Ker pogajanja z vlado ne tečejo po načrtih, razmišljajo o uvedbi še enega stavkovnega dne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:32 11.april 2024.

    Ne vem kašne probleme ima ta bralka, ampak sam sem ravno v ponedeljek dal narediti dokumente in jih danes že dobil, tako da!?

  • Pepe007 13:20 11.april 2024.

    Le kdo ji bo vrnil dan življenja?

  • Avatar NickMason
    NickMason 11:32 11.april 2024.

    UE ,vsem tam zaposlenim dati primerne plače to je ziher,potem pa vse te občine vrnit na začetno stanje iz 1991 leta ,tako da bo zaposlenih manj in dobro plačani ,tako kot na vsaki firmi,ne more biti več zaposlenih kot je ...prikaži več denarja v blagajni ,to je v Sloveniji nujno