Slovenija
1082 ogledov

Teš 6 preplačan za pol milijarde evrov

Teš 6 Gregor Katič
Preiskava gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) pokazal, da je bila investicija preplačana za pol milijarde evrov.

Preiskava gradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6) je po poročanju POP TV pokazala, da je bila investicija preplačana za pol milijarde evrov. Policija naj bi po zaključeni preiskavi ene največjih korupcijskih afer pri nas po neuradnih informacijah omenjene televizije le še podkrepila obremenilne dokaze proti vpletenim.

Policija v poročilu preiskave neuradno potrjuje, da so vodilni v termoelektrarni zgradili prevelik blok glede na zaloge premoga v velenjskem premogovniku. Iz pregledanih elektronskih sporočil in analize zaseženih dokumentov pa naj bi izhajalo tudi, da so omenjeni zavajali s podatki, da se ni dalo zgraditi manjšega in cenejšega bloka ter ves čas prirejali podatke.

Policija je pregledala tudi cene primerljivih elektrarn po svetu in ugotovila, da jih je isti proizvajalec v tujini zgradil za manj denarja kot v Sloveniji.

Kazensko ovadbo bodo dopolnili

Kot je še poročal POP TV, je šla policija v dopolnitev kazenske ovadbe, ki so jo sicer že pred leti vložili zoper nekdanje volilne v Tešu in vse, ki naj bi jim pomagali pri kaznivih dejanjih. Neuradno naj bi policisti zdaj le še podkrepil obremenilne dokaze v aferi.

Podatki iz Švice ob tem potrjujejo, da naj bi Alstom za podkupnine v Sloveniji namenil tri milijone evrov, najmanj 870.000 nezakonitih provizij naj bi po ugotovitvah preiskovalcev dobil tudi nekdanji direktor Uroš Rotnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:29 29.maj 2018.

    Narcisek smetarček in ostala takratna golazen na oblasti,kot tudi uni pred narciskom so si lepo nabasali žepe z našim denarjem?Sedaj bi pa ti isti lopovi preiskovali te kraje v raznih preiskovalnih komisijah za prodajo megle in šamponov??

  • Avatar Zala
    Zala 22:58 28.maj 2018.

    Ko je ministrica Radičeva (Zares) resno začela brskati po dokumentaciji in opozarjati, da nekaj ne "štima", je šaleški lobi (SD z Mehom in Pahorjem na čelu) začel proti njej gonjo. SDS in kolovodja Zagožen pa uprizoril demonstracije v oranžnih majicah. ...prikaži več Takrat je bil še čas, da plačamo penale za odstop, drobiž v primerjavi s pokradenimi zneski o kateris se danes govori. In ostalo bo samo pri besedah. Poglejte si, katere stolčke danes grejejo takratni akterji in vse vam bo jasno.

  • Jožef Koprivnikar 21:26 28.maj 2018.

    In kdo ima zdaj ta denar, samo vprašam.