Slovenija
69 ogledov

Thaler ostal dolžan kuharju

Zoran Thaler Anže Petkovšek
Tožba. Solastnik gostišča na Obali je moral zaradi nekdanjega zaposlenega na sodišče.

Koper. V spremstvu odvetnikov se je na koprskem sodišču ta teden pojavil nekdanji zunanji minister in evropski poslanec Zoran Thaler. Tja ga je pripeljala tožba nekdanjega kuharja M. Š., ki je iz Istranove sicer sporazumno odšel, ni pa dobil izplačane plače, regresa in odpravnine, za katero se je dogovoril z delodajalcem.

Ker izplačila ni bilo, se je odločil za tožbo. “Zadeva se je končala z mediacijo, vsebine pa ne smemo komentirati,” nam je sporočil Thaler. Je Istranova, gostilna v zaledju Portoroža, v težavah? Rezultatov za lani nam niso želeli razkriti, po javno dostopnih podatkih pa so leto pred tem poslovali z izgubo; prihodki so jim sicer začeli upadati že leta 2009. “Rezultati so solidni, delamo naprej, za zdaj le ob koncih tedna, nadaljujemo z istrsko kulinariko,” so redkobesedni v Istranovi.

Prodal prostore v Ljubljani

Thaler je prodal prostore svojega podjetja v Ljubljani – gre za družbo z omejeno odgovornostjo Mednarodni consulting, prek katere je uradno četrtinski lastnik gostišča v Padni. V lastništvo Istranove je lani spomladi sicer vstopil Rus Igor Gruzdev; v bazi Gvin kakšnega drugega njegovega podjetja pri nas nismo našli. V začetku junija lani smo Thalerja srečali na mednarodni rusko-slovenski poslovni konferenci v Portorožu, kjer nam je povedal, da se je ravnokar vrnil iz Rusije, dežele tisočerih poslovnih priložnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.