Slovenija
24 ogledov

Tisoč udeležencev dež ni zmotil

Manjkal ni niti šentjernejski petelin. (Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Jernejevo. V sprevodu so sodelovala praktično vsa društva, ki delujejo v šentjernejski občini.

Kljub slabemu vremenu se je letošnjega sprevoda, ki predstavlja enega od vrhuncev jernejevega, praznika Občine Šentjernej, udeležilo več kot tisoč članov tamkajšnjih društev z gosti, ogledalo pa si jo je približno enako številko obiskovalcev kot v prejšnjih letih.

Drugačna organizacija
Osrednjo prireditev v Šentjerneju sta tudi letos organizirali tamkajšnje turistično društvo in občina. Letos je organizacija potekala malce drugače.

“Društva smo povabili, naj se sama organizirajo in mogoče sami izpeljejo kakšno prireditev. Odziv je bil velik in tudi rezultati so dobri,”
je izpostavil Pavel Turk, predsednik turističnega društva. “Malo damo na tradicijo in hkrati uvajamo nekatere novosti. Upam, da bo jernejevo živelo še naprej,” je pristavil.

Kot v preteklosti
“Mogoče je bilo za letošnji praznik malo manj rezanja traku, je pa bilo veliko poudarka na kulturnih in drugih prireditvah,” je pojasnil župan Franc Hudoklin in dodal, da bodo obeležitve letošnjih naložb še sledile.

Sicer pa je tudi letošnja prireditev, ki je tokrat potekala tri tedne, odvilo pa se je okoli 70 dogodkov, stala okoli 30 tisoč evrov, ki so jih po navedbah župana že zbrali s pomočjo sponzorjev in donatorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.