Slovenija
88998 ogledov

To čaka voznika, ki je v predoru Šentvid ustavil in čistil sneg z avta

Čiščenje snega z avtomobila v predoru. Dars Čiščenje snega z avtomobila v predoru.
Policija pravi, da so zoper njega že izvedli ustrezne ukrepe.

Dars je včeraj objavil posnetke neodgvornega ravnanja na naših cestah, na enem izmed posnetkov voznik na avtocesti v predoru ustavi in začne čistiti sneg z avta. 

Policija je s posnetkom v predoru Šentvid seznanjena. ''V okviru pooblastil smo zbrali obvestila o prekršku ter izvedli ustrezne ukrepe oziroma prekrškovne postopke,'' so pojasnili na policiji.

Na vozišču avtoceste in hitre ceste je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje. Za takšno ravnanje je predpisana globa 300 evrov. Prav tako pešci ne smejo stopiti na avtocesto in hitro cesto ali hoditi po njej. Za takšno ravnanje je predpisana globa 150 evrov.

Tovrstno ravnanje voznikov je zelo nevarno tako za voznike same kot tudi druge udeležence v prometu. ''Voznike pozivamo, da v času sneženja vozilo očistijo preden se odpravijo na pot, v kolikor pa je to dodatno potrebno zaradi močnega sneženja pa na primernem mestu, nikakor pa naj se z vozilom ne ustavljajo na avtocesti, v predorih ali na drugih nevarnih mestih,'' so še dodali na policiji.

Zaradi zasneženih cest promet poteka počasneje povsod po državi. Napoveduje se od pet pa do kar dvajset centimetrov novega snega

dezurni@styria-media.si

Ustavil v predoru video Slovenija Nori posnetki s slovenskih cest. Eden je v predoru čistil avtomobil, drugi ... Sneg, Srbija Slovenija Slovenija Lene voznike te dni čaka 200 evrov visoka globa


 

Komentarjev 21
  • Idioti 18:34 23.januar 2023.

    Meni je danes sneg na Trojanah tako zapacalo metlice da brisalci niso s stekla odvajali vode in nisem praktično AC videl kot bi gledal skozi kozarec vode .Ajde pametnjakovičev povejte kaj naj bi moral storiti

  • kmetek 18:13 19.januar 2023.

    prenizka kazen

  • radovednica 08:52 18.januar 2023.

    A to je globa? Za to početje, zaplemba avtomobila, odvzem vozniške za vedno, dvajset udarcev z bukovo palico po goli riti sredi Tromostovja in takoj, brez postopka dve leti aresta. PIKA!!!!