Slovenija
10176 ogledov

Nori posnetki s slovenskih cest. Eden je v predoru čistil avtomobil, drugi ...

Ustavil v predoru Dars
Na cestah številni neodgovorni vozniki.

Sneg to jutro in zimske razmere 16. januarja so vremenoslovci napovedovali že ves prejšnji teden, kljub temu pa je očitno marsikoga "presenetil". Zaradi zasneženih cest je promet potekal počasneje povsod po državi, številni cestni odseki so bili zaprti.

Medtem ko so številni s prstom pokazali na Dars, pa so tam dejali, da so za razmere krivi predvsem neodgovorni vozniki. "Razlog za današnje zastoje na avtocestah je vsaj 30 zdrsov tovornih vozil zaradi neustrezne opreme, ki so se zgodili med 4.29 in 5.55 uro. Zaradi njih je obstal promet, kar je preprečilo pot tudi plužnim vozilom. Izvleko na odseku primorske avtoceste je bilo tako mogoče opraviti le na način, da se je avtovlečna služba ob popolni zapori avtoceste pripeljala do kolone v nasprotni smeri," so sporočili iz Darsa.

Pluženje snega, sneg, gorenjska avtocesta, Dars Slovenija To je razlog za današnji kolaps na cestah

"Dars ostro obsoja neodgovorne voznike tovornih vozil (in osebnih vozil), ki so se na pot odpravili brez ustrezne zimske opreme, ki je na naših cestah obvezna že od 15. novembra, in kljub večdnevnim napovedim sneženja. Takšno početje je neodgovorno in nevarno, obenem pa v primeru zdrsa za nekaj časa popolnoma ohromi promet in plužnim skupinam onemogoča pluženje ter posipanje."

Svoje besede so podkrepili tudi z današnjimi posnetki, iz katerih je razvidno, kaj so nekateri vozniki počeli - vozili brez ustrezne zimske opreme, vozili vzvratno, nekdo pa je celo čistil avtomobil v predoru.

dezurni@styria-media.si

Pluženje snega, sneg, gorenjska avtocesta, Dars Slovenija Znova se začenja: Toliko snega bo zapadlo ponoči sneg Vreme Slovenija Arso v zadnji napovedi: "Nadaljevanje tedna bo padavinsko zelo bogato"

 

Komentarjev 7
  • AN27 14:01 17.januar 2023.

    Pri tistemu tekmovalcu za Darwinovo nagrado iz BMW se na daleč vidi, da ni vajen uporabe prometne infrastrukture, značilne za naše kraje...

  • Luksi 09:08 17.januar 2023.

    Se strinjam, da je njihovo početje bolano, ampak, če bi bile ceste očiščene se dejansko ne bi zgodilo.

  • PaPajapopi 08:21 17.januar 2023.

    In kolikšne so kazni ?????????????????