Slovenija
47724 ogledov

To glede utopljenega otroka pravijo v Termah Ptuj

voda, bazen Profimedias
Policisti intenzivno zbirajo obvestila o sobotnem tragičnem dogodku v Termah Ptuj, ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici.

V Termah Ptuj so ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini, njihovi predstavniki pa sodelujejo s pristojnimi organi v postopku preiskave suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.

"V Termah Ptuj so pristojnim organom predali zahtevano dokumentacijo, med drugim dokazilo o ustreznem številu in usposobljenosti reševalcev iz vode, potrdilo o ustreznem številu animatorjev in usposobljenosti animatorjev plavalnega kluba, ki so izvajali animacijo ter potrdilo o pregledu in tehnični ustreznosti kopaliških naprav in opreme," so pri Termah Ptuj zapisali v sporočilu za javnost.

"Sledimo najvišjim standardom"

Kot zagotavlja vodstvo Term Ptuj, sicer v termah odgovorno sledijo najvišjim varnostnim standardom. Družba ima pridobljen standard kakovosti ISO 9001, na podlagi katerega imajo sprejeto obširno dokumentacijo z usmeritvami za varnost kopalcev in delo reševalcev iz vode.

Preiskava okoliščin tragičnega dogodka s strani pristojnih organov še poteka. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Kot so še dodali, sta bila o dogodku obveščena dežurna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je ogled kraja prepustil policiji. O dogodku je bil obveščen tudi inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Dežurni preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo, policisti pa bodo o vseh ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo na Ptuju, so še dodali na PU Maribor.

Terme Ptuj | Avtor: Facebook Facebook

Rojstnodnevna zabava

Kot smo poročali, včeraj se je v Termah Ptuj med plavanjem v bazenu na območju ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl.

Kot poročajo mediji, naj bi se otrok udeležil rojstnodnevne zabave, za kar so v organizaciji Term Ptuj skrbeli animatorji in vaditelji tamkajšnjega plavalnega kluba. V Termah Ptuj zagotavljajo, da je bilo v vodnem parku prisotno potrebno osebje, reševalci iz vode pa so otroku takoj nudili prvo pomoč in poklicali reševalno vozilo.

Terme Ptuj Malomarnost? Slovenija Novo o utopitvi otroka v Termah Ptuj Terme Ptuj nesreča Tragično Slovenija Utopitev otroka v naših termah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Pierre 13:59 23.januar 2023.

    A staršev ni bilo na zabavi??

  • robi2107 21:00 22.januar 2023.

    Tole je imo krivda animatorjev. Mi jih je žal, ker so to običajno mladi fantje in punce, še sami skoraj otroci, vendar bo nekdo od njih moral prevzeti odgovornost in živeti s tem, da je zaradi njegove (njene) nepazljivosti umrl otrok.