Slovenija
81160 ogledov

To Janša sporoča vsem, tudi nasprotnikom

Janez Janša Epa
Predsednik vlade Janez Janša o prihodnjih zahtevnih tednih in mesecih.

"Potrebujemo samo majhen dodaten napor vseh pri zajezitvi epidemije, pa bodo prihodnji zahtevni tedni in meseci do začetka delovanja cepiva lahko bolj svobodni. Tudi gospodarske posledice epidemije lahko z lastnimi močmi in podpor EU sredstev precej omilimo. Zdrahe naj počakajo," je v tvitu zapisal predsednik vlade Janez Janša

Vlada je sinoči sprejela osnutek sedmega protikoronskega paketa za pomoč gospodarstvu ter področjem dela, socialnega in zdravstvenega varstva. Kot so sporočili po seji vlade, bodo predlog zakona sprejeli na eni izmed prihodnjih sej. 

Še pred tem vlado čaka pomembna odločitev. V soboto sta predvidena dva posveta, po katerih naj bi dobili odgovore na vprašanja, kako naprej. Prvi posvet bo potekal z direktorji vseh bolnišnic, inštitutov in zdravstvenih domov, na drugem posvetu pa bodo prisotna združenja delodajalcev. Glede na razmere bodo poskušali preučiti možnosti za sprostitev po posameznih segmentih. 

V minulih dneh sta gospodarski minister Zdravko Počivalšek in zdravstveni minister Tomaž Gantar stala na povsem nasprotnih stališčih glede naslednjih korakov v boju z epidemijo. Medtem ko je Počivalšek prepričan, da smo zašli v slepo ulico in da ukrepi ne delujejo, zaradi česar bi bilo treba začeti razmišljati o sproščanju nekaterih dejavnosti, se je Gantar zavzel za 14-dnevno popolno zaprtje in sproščanje ukrepov ostro zavračal. 

Medtem pa zadnji podatki o razvoju epidemije pri nas, še vedno niso spodbudni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 77
  • Avatar praufo
    praufo 12:41 11.december 2020.

    glede nato, da ste zlizani z jenkiji , dej jih vprašat oz, dejte povedat, kdo je to sranje izumil ... tega odgovora seveda ne bo, ker zadaj je samo biznis ... vsak opravek z američanom je lahko samo biznis ... ...prikaži več ne vem , če je še kaj drugega možno, naj mi kdo pove

  • igorgeus 17:42 10.december 2020.

    jah, glej janez, sami ste se zaceli z vsem drugim ukvarjat, samo z epidemijo ne, kako vam naj narod verjame, da ne boste pod tepihom dalje poceli isto? dokazali ste, da vam je treba skoz gledat pod prste. s povecevalnim ...prikaži več steklom. in to bomo poceli se naprej.

  • MaloNor 17:10 10.december 2020.

    Zdrahe lahko počakajo?!? In to pravi največji zdrahar v Sloveniji! Saj ne bo zdržal niti pol dne!