Slovenija
23 ogledov

"To je alarm za vse, situacija postaja zelo resna"

bruselj tw
V Bruslju ranjen tudi slovenski diplomat. Zbiramo odzive in preverjamo, kako je z našimi poslanci in njihovimi sodelavci, ki delajo v Bruslju.

Na Ministrstvu za zunanje zadeve so potrdili, da je med ranjenimi tudi slovenski diplomat.  Kot smo neuradno zvedeli, je bil slovenski diplomat ranjen v eksploziji na podzemni železnici, šlo naj bi za Rudolfa Kaniškega, svetovalca za policijsko svetovanje in Schengen Rada Genoria, stalnega predstavnika Slovenije pri EU.

Po navedbah zunanjega ministra Karla Erjavca ranjeni diplomat "ni v življenjski nevarnosti, prepeljan je bil v bolnišnico, želim mu hitro okrevanje."

Poslanka Tanja Fajon je v stavbi Evropskega parlamenta, kjer, kot pravi, sestanki zaenkrat potekajo nemoteno. Po eksploziji na podzemni železnici v neposredni bližini stavbe Evropskega parlamenta niso evakuirali. Po navodilih, ki jih imajo, morajo ostati v stavbi. 

"Ulice so polne, ker ni metroja, zvoki siren, helikopterji, ljudje delujejo relativno mirno"

Oglasil se nam je poslanec Igor Šoltes: "Sem pretresen in zgrožen. Trenutno sem v parlamentu, v pisarni, jutri pa, če bo letališče odprto, domov. To, kar se je zgodilo, je alarm za vse, situacija postaja zelo resna. Varnost očitno postaja zelo dragocena valuta."

Evropski poslanec Franc Bogovič je v Bruselj pripotoval sinoči in se udeležuje Foruma za prihodnost kmetijstva 2016. Vsi njegovi sodelavci v njegovi poslanski pisarni so v redu in ta hip na delovnem mestu v Evropskem parlamentu, so sporočili iz njegove pisarne. Bogovič nam je na Twitterju tudi sam potrdil, da je v redu in trenutno hodi proti Evropskemu parlamentu: "Ulice so polne, ker ni metroja, zvoki siren, helikopterji, ljudje delujejo relativno mirno."

Poslanec Lojze Petrle, ki ima že vse dopoldne delovne obveznosti, pa je na Facebooku sporočil, da se je odbor evropskega parlamenta za zunanje zadeve odločil s sejo nadaljevati. Predsedujoči Elmar Brok je izpostavil, da "našega dnevnega reda ne bo določal teror." Glasovali so naprej.

Evropski poslanec Ivo Vajgl je medtem sporočil, da so vsi upokojenci, ki so preko stranke Desus na ekskurziji v Bruslju, v redu. 

POMEMBNO OBVESTILO: Skupina obiskovalk in obiskovalcev iz Novega mesta in okolice, ki bi nas morali danes obiskati v EP, so dobro in na varnem. Ko bo mogoče, se bodo odpravili na pot domov.

Posted by Ivo Vajgl on Tuesday, March 22, 2016
Komentarjev 26
  • nergač 11:17 23.marec 2016.

    zakaj npr. tega drageca, pa izrodka...puščate, da klatita kar vsevprek, čeprav še nikoli nista napisala nič, kar bi bilo dostojno javne besede...?

  • nergač 11:15 23.marec 2016.

    Uredništvo, če bi vi umikali komentarje zaradi res neprimerne vsebine, bi bil ta forum zelo kratek.

  • sprehajalec 16:14 22.marec 2016.

    Kaj je bil že klic v uredništvo, da se pusti le tiste komentarje, ki so razumevajoči do pobijanja europejcev?