Slovenija
72 ogledov

To je cena brezplačnih sto litrov goriva

Generali sto litrov Generali
Triletna vezava in nujna sklenitev AO plus zavarovanja je cena sto evrov ugodnosti. Se splača? Odvisno ...

Generali in Vzajemna ponujata sto litrov brezplačnega goriva oziroma sto evrov na Petrolovi vrednostni kartici.  Na konkretnem primeru smo pogledali, ali se to splača ali ne. 

Pogoji, pogoji, pogoji …

Kdor želi dobiti to ugodnost, še ne sme imeti dopolnilnega zavarovanja pri Vzajemni, ugodnost pa pridobi, če se za tri leta veže pri Vzajemni in Generaliju, lahko tudi pri njihovi spletni zavarovalnici G24. (Kdor že ima sklenjeno zavarovanje pri Vzajemni, lahko s sklenitvijo novega avtomobilskega zavarovanja pri Generaliju dobi Petrolovo kartico s 40 evri dobroimetja.)

Obvezno zavarovanje ni dovolj

Pri avtomobilskem zavarovanju pa ni dovolj le obvezno zavarovanje, ampak mora imeti uporabnik skleniti tudi zavarovanje AO plus. Kaj to pomeni v denarju, smo pogledali na primeru voznika, ki ima 11 let starega Forda C-max in ima zdaj le obvezno zavarovanje. Prvi paket, ki zadošča zahtevam, poleg zavarovanja AO plus vključuje še asistenco ter nezgodno zavarovanje za 4200 evrov v primeru smrti. Pri G24 je tak paket približno 33 evrov dražji kot samo obvezno zavarovanje. 

Ugodnost le pokrije višje stroške, bi bil pa bolje zavarovan

Ugodnost mu tako v treh letih pokrije le višje stroške zaradi dražjega paketa zavarovanja oziroma, če smo natančni, znaša dva evra. Je pa res, da v višjem paketu dobi še asistenco in nezgodno zavarovanje.

Prevzema pa s koriščenjem ugodnosti tveganje, ki ga prinaša vezava. V treh letih namreč ne sme biti brez zavarovanega avtomobila več kot dva meseca. Če bi ga prodal (ali razbil) in ne bi kupil novega, bi lahko zavarovalnica sorazmerni del ugodnosti terjala nazaj, po enem letu bi bilo treba vrniti 66 evrov, po dveh pa 33 evrov. 

Naše mnenje

Razlika v ceni zavarovanja med zavarovalnicami je lahko večja kot ugodnost, ta namreč znaša 33 evrov na leto. 

Kdor meni, da potrebuje AO plus zavarovanje in asistenco in je ugotovil, da je Generali ali G24 najcenejša zavarovalnica, se mu ugodnost splača. Kdor pa je prepričan, da mu zadošča obvezno zavarovanje, jo bo bolje odnesel, če bo izkoristil ugodnost Vzajemne. Ta novim zavarovancem ponuja 25 evrov na Sparovi kartici, vezave pa ne zahteva. Ali pa v primeru sklenitve Wiz zavarovanja (pri Adriatic Slovenici), kjer ob triletni vezavi na transakcijski račun vrnejo 40 evrov. Je pa res premija slabih osem evrov in pol na leto višja kot pri Vzajemni, kar v treh letih znese 25 evrov, kar pomeni, da je neto ugodnost 15 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • asmas 13:07 03.april 2016.

    preden podpišeš si zračunaj koliko te ogoljufajo.Ko sem preračunal NATEG sem šel lepo k Mariborski ,kjer sicer ne "šenkajo nič" so pa najcenejši in največ ponudijo--sicer je vse odvisno od agenta.Lahko te nategne za veliko denarja in dobiš malo ter obratno

  • jnovak 09:43 03.april 2016.

    Kakšna goljufija in nelojalna konkurenca?? Pa saj vse lepo piše, to ker pa ljudje ne znajo brat, ampak samo vidijo tisto "zastonj" vinjeto ali gorivo je pa problm v ljudeh.. Isto je ko Mercatr, Tuš dajo kupone za 20% popusta ...prikaži več na izdelek, in potem horde butljov grejo v trgovino po izdelek katerega sploh ne potrebujejo, ker je ta 20% cenejši. Pogoji so znani, tako da goljufije tukaj ni..

  • Papaja Popi 09:18 03.april 2016.

    To je čista goljufija in nelojalna konkurenca.Inšpekcija pa nič.