Slovenija
32250 ogledov

To oddajo je treba umakniti, sicer grozi 500 evrov globe

Bojan Požar na soočenju predsednikov strank Saša Despot Bojan Požar
"Odločba Akos za “vola ubit”. TV3  mora na oddajo Faktor, kjer je Roman Vodeb analiziral Urško Klakočar Zupančič, grafično zapisati, da gre za oddajo, ki je “sovražna do UKZ”, ali pa oddajo dati v bunker," je na omrežju X, objavil Bojan Požar.

Gre za oddajo, v kateri je Vodeb med drugim ocenil, da predsednica parlamenta "buhti od pohote" in da se (na državni proslavi, kjer je razširila roke in pozdravila množico) "nastavlja kot seksualni objekt". Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je ocenila, da gre za spodbujanje sovraštva na podlagi spola. 

Akos je ukrepe, ki jih izpostavlja Požar, TV 3 naložila že z odločbo z dne 14. 6. 2023, a TV 3 tega ni izvedla, kar so preverili 20. septembra, zato so dan kasneje izdali Sklep o dovolitvi upravne izvršbe s posredno prisilitvijo. Ta določa, da mora TV 3 v dodatnem roku desetih dni dni od vročitve (na sklepu, ki ga je objavil Požar, je datum prejema 25. september 2023) zagotoviti, da se ob vsakem ponovnem predvajanju oddaje Faktor številka 784, ki je bila prvič predvajana 22. oktobra 2022, ves čas predvaja tekstovno obvestilo: "V oddaji je bilo s strani Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije ugotovljeno spodbujanje sovraštva do skupine oseb ali ali člana take skupine na podlagi spola." To je treba narediti, če se oddaja ponavlja v celoti, če se uporabi v delu ali kot del druge programske vsebine, če je dostopna kot video na zahtevo, ki je pod uredniško odgovornostjo TV 3. To je po mnenju Akosa tudi You tube kanal, na katerem objavljajo oddaje. Če tega ne stori, mora preprečiti, da se oddaja ponovno predvaja.

Če TV 3 tega ne bo storila, ji grozi 500 evrov globe. Faktor je večerna oddaja na TV 3. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 56
  • bobubob 17:45 01.oktober 2023.

    Naj kar napišejo. Opravilno sposobni gledalci so si sami sposobni ustvariti mnenje o oddaji in o tistem državnem organu za pravilno razmišljanje, ostali pa so tako že pocepljeni z enoumjem in verjamejo vsemu, kar jim reče njihov levodesni guru.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:01 30.september 2023.

    Za Slovenijo begunci ne bi smeli biti problem. Slovenija namreč ima toliko "humanistov" kot le malokdo. Čimpreje moramo izdelati aplikacijo za pametni telefon ki bo vsakega begunca pripeljala na dom najbližjega levičarja. "Humaniste" bomo označili s petimi zvezdicami tako kot ...prikaži več hotele da bodo begunci vedeli kje so najbolj zaželjeni. Seveda bomo Tanji Fajon in Bošjtanu Videmšku dali 6 zvezdic. Naši "humanisti" komaj čakajo da bi od visokodonečih fraz lahko prešli k praktičnim dejanjem.

  • Avatar Uroš Fric
    uros8 15:07 30.september 2023.

    Vodeb je obseden s pornografijo in tega se niti ne trudi skriti.