Slovenija
32556 ogledov

To morate avgusta urediti, da ne ostanete brez denarja

slovenija 24.08.11, Vloga za prijavo zacasnega prebivalisca, upravna enota Ljubl Anže Petkovšek
Avgust se iztekajo roki za oddajo vlog za posamezne pravice.

Avgusta je treba biti pozoren na razpise za različne štipendije in na oddajo vloge za otroški dodatek in znižano plačilo vrtca za tiste, ki se vam ta pravica izteče. 

S koncem avgusta se večjemu številu upravičencev do znižanega plačila vrtca in otroškega dodatka izteče veljavnost odločbe. Novo vlogo za priznanje pravice do otroškega dodatka je treba vložiti v mesecu, v katerem se izteče pravica do otroškega dodatka, kar je razvidno iz izreka odločbe o pravici do otroškega dodatka. Kdor ima odločbo, ki je veljavna do 31. avgusta, mora novo vlogo oddati v tem mesecu. 

Kdor bo z vlogo zamudil le za en dan, za ves mesec ne bo dobil otroškega dodatka in subvencije za vrtec. 

Obup Pozor! Slovenija Če vlogo oddate le dan prepozno, se bo poznalo na položnici

Pozorni naj bodo tudi tisti, ki letos vpisujejo otroke v prvi razred, saj morajo pristojne obvestiti o prehodu iz vrtca v šolo. 

Od 1. januarja letos višina otroškega dodatka ni več določena v odstotku od povprečne mesečne plače vseh zaposelnih za koledarsko leto pred vložitvijo zahteve, ampak v nominalnih mejah. 


Ne pozabite na roke za štipendije

Dijaki in študenti lahko kadarkoli med šolskim/študijskim letom oddajo vlogo za uveljavljanje pravice do državne štipendije. Ob izpolnjevanju pogojev jim štipendija pripada od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge. Štipendija se dodeli za eno šolsko/študijsko leto, vlogo pa je treba oddati na pristojni center za socialno delo.

- Dijaki naj vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo v mesecu avgustu, da bodo, v primeru izpolnjenja pogojev, do državne štipendije  upravičeni s 1. septembrom, tj. začetkom šolskega leta.

- Študenti naj vlogo za dodelitev državne štipendije vložijo v mesecu septembru, da bodo, v primeru izpolnjevanja pogojev, do državne štipendije upravičeni s 1. oktobrom, tj. začetkom študijskega leta.

Vlogo za Zoisovo štipendijo je treba oddati na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. Rok za oddajo vlog za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2018/2019 je za dijake sreda 5. 9. 2018, za študente petek, 5. 10. 2018.
Rok za oddajo vlog za nadaljnje prejemanje Zoisovih štipendij za leto 2018/2019 po ZŠtip (stari zakon) je za dijake sreda, 5. 9. 2018, za študente petek, 5. 10. 2018.

Štipendisti, ki so Zoisovo štipendijo pridobili po novem zakonu ZŠtip-1 in v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019 ne prehajajo na višjo raven oziroma stopnjo izobraževanja, morajo vlogo za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije predložiti najkasneje do konca šolskega oziroma študijskega leta 2017/2018. Vloga za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije po ZŠtip-1 je dostopna na spletni strani sklada.

Štipendijo za deficitarne poklice lahko pridobijo dijaki, ki bodo v šolskem letu 2018/2019 obiskovali 1. letnik programov srednjega poklicnega izobraževanja. Po novem bodo štipendijo za deficitarne poklice lahko prejeli tudi steklarji. Vlogo se lahko odda od 15. 6. do vključno 20. 9. 2018 na Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Matilda_Gowing 15:02 03.avgust 2018.

    Google Posli ..... Želite, da bi z denarjem doma opravljali osnovno delo z računalnikom ali prenosnikom za 2 do 3 ure na dan, plačali 200 € do 300 € na uro in prejeli plačo na tedenn ter izbrali svoje delovni ...prikaži več čas ... ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com