Slovenija
5715 ogledov

To o nenavadnem postopku s sinom Bratuškove pravi policija

Podpis koncesijske pogodbe za drugi tir med vlado in družbo 2TDK. Generalni direktor 2TDK Dušan Zorko, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, direktor 2TDK Marko Brezigar. Anže Petkovšek
Policijska uprava Kranj se je odzvala na navedbe Stranke Alenke Bratušek o nenavadnem postopku s strani policije, ki naj bi ga bil deležen eden njenih otrok.

Policijska uprava Kranj v nedeljo ni vodila "nobenega postopka, ki bi potekal v 'nenavadnih' okoliščinah". Pravijo, da je bilo tisto noč izvedenih več postopkov, med drugim tudi eden okoli polnoči pri olimpijskem bazenu v Kranju, ko so policisti enega voznika kontrolirali iz dveh razlogov. 

"Prvi razlog je povezan z delom policije na področju kriminalitete, kjer policija preprečuje, odkriva in preiskuje kazniva dejanja. Vozilo osebe je bilo v času, ko pogosto prihaja do vlomov, pred začetkom vožnje parkirano nasproti stanovanjskih hiš, voznik pa je z vožnjo začel, ko se mu je policijska patrulja začela približevati. Policisti smejo na podlagi 40. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije ugotavljati identiteto osebe, ki z obnašanjem, ravnanjem ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbuja sum, da bo storila, izvršuje ali je storila kaznivo dejanje ali prekršek," so pojasnili na PU Kranj.

"Drugi razlog pa je v ugotavljanju zanesljivosti voznika in izpolnjevanju pogojev za udeležbo v prometu. Gre za pooblastilo po 13. členu Zakonu o pravilih cestnega prometa, na podlagi katerega policisti nadzirajo in urejajo promet na javnih cestah in nekategoriziranih cestah, ki se uporabljajo za cestni promet, nadzirajo stanje in prevoznost teh cest, vozila, tovor v in na vozilih, voznike in druge udeležence cestnega prometa,  ter izvajajo pooblastila določena z mednarodnimi pogodbami, s tem zakonom ali drugimi predpisi, ki se nanašajo na varnost cestnega prometa," so še dodali.

Pri kontroli niso ugotovili posebnosti, zato so postopek zaključili brez ukrepov in ga zapisali v poročilo o opravljenem delu, kot to zahtevajo pravila policije. "Postopek je trajal nekaj minut. Policisti v postopku niso 'zasliševali' nikogar, niso izvajali nobenih 'preiskovalnih metod', niti niso govorili s sopotnikom," so še dodali.

Postopek je bil, kot pravijo, strokoven, zakonit in izpeljan v skladu s profesionalnimi standardi. Policija ostro zavrača namigovanja, da je bil postopek kakorkoli sporen ali politično motiviran. 

O "spornem dogodku" je včeraj spregovoril generalni sekretar SAB Jernej Pavlič na tiskovni konferenci, na kateri je komentiral domnevno vohunjenje za člani strank, ki se pogovarjajo o novi koaliciji, in njihovimi družinskimi člani. Po njegovih besedah naj bi sina predsednice stranke Alenke Bratušek ustavili takoj, ko je zapeljal s parkirišča izpred hiše, uporabili pa naj bi zelo nenavadne preiskovalne metode. "V SAB v naključja ne verjamemo," je poudaril Pavlič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Naklonsky 08:43 21.februar 2020.

    Modri fantje so malo zabluzili. Imajo samo to srečo, da lahko preiskujejo sami sebe. Drek bolj mešaš, bolj smrdi. To pa zavoha vsak, tudi tisti, ki "ni pooblaščen" za vohanje.

  • mirror 20:03 20.februar 2020.

    Če te policija ustavi pozno zvečer ali sredi noči je čisto normalno. Delovni ljudje so doma in veliko jih je pozno zvečer, vsi pa sredi noči že v postelji. Največ vinjenih in tudi kriminala se dogaja v poznih in nočnih ...prikaži večh urah. To so čisto normalni policijski postopki. Alenka to dobro ve, samo spreneveda se, ker ji gre v politiki za nohte.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:45 20.februar 2020.

    Tako je policija mora preiskovati poštene državljane medtem,ko jih ne zanima grožnja z smrtjo kmetijski ministrici!! Samo poglejte na prostosti sta še vedno požigalca v termah Čatež!! Ogromno ljudi se prosto giblje po državi brez dokumentov policisti pa legitimirajo Slovence,če ...prikaži več bi slučajno kdo pozabil doma osebni dokument!! Je to policija demokratične države?? Ne zanimajo jih kriminalci zgolj pošteni državljani so jim trn v peti!!