Slovenija
715 ogledov

To podjetje bo državi dobavilo hitre teste

hitri test antigenski testi Profimedia Hitri antigenski test.
Ministrstvo za zdravje je izbralo dobavitelja za dobavo hitrih antigenskih testov za množično testiranje prebivalstva na okužbo z novim koronavirusom.

Podjetje Sanolabor je med 22 podjetji, ki so se potegovala za ta posel, oddal najnižjo ponudbo, je razvidno iz portala javnih naročil. Sanolabor je ponudil ceno 1,37 evra za test, torej bo država za milijon testov plačala 1,137 milijona evrov.

Predvidena je nabava okoli 50.000 testov na teden, pri čemer lahko količine posameznih naročil odstopajo za 30 odstotkov. Sanolabor bo moral celotno naročilo izpolniti najkasneje do 1. decembra.

Luka Lah, Majbert Pharm,  Alan Amadej Eferl Slovenija Novo naročilo: Nabavili bodo še milijon hitrih testov

Ministrstvo je sicer objavilo javno naročilo 18. februarja, nanj se je odzvalo 22 ponudnikov. Od tega je 12 ponudnikov tudi predložilo vzorec hitrega testa, kot ga je zahtevalo ministrstvo.

Luka Lah, Majbert Pharm,  Alan Amadej Eferl COVID-19 V SLO Zdravje Dobili še en, tokrat 1,5 milijona vreden posel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:41 02.april 2021.

    In kakšne bodo posredne koristi izbranih dobaviteljev ?. Realno večjih koristi epidemiološka stroka, glede na natančnost le teh, ne bo imala. Bolj kot to, se obremenjuje kadre, ki izvajajo testiranja, ki bi jih ob pomanjkanju, drugje bolj potrebovali.