Slovenija
5075 ogledov

To sedaj počne nekdanji minister Gašparšič

Peter Gašperšič Andrej Leban
Nekdanji minister je zaposlen za nedoločen čas.

Nekdanji infrastrukturni minister Peter Gašperšič je po poročanju časnika Delo od sredine septembra zaposlen v kabinetu ministra za okolje in prostor Jureta Lebna, ki je bil v času prejšnje vlade njegov državni sekretar. Tam ima po poročanju časnika najvišjo plačo v kabinetu ministra in je zaposlen za nedoločen čas, kar pomeni, da ni vezana na Lebnov mandat.

Njegova osnovna plača, brez dodatkov za delovno dobo in doktorat po navedbah časnika znaša 3520 evrov bruto na mesec. Razporejen naj bi bil v 54. plačilni razred, en razred manj od tistega, pri katerem se začnejo plačilni razredi poslancev državnega zbora. 

Časnik še piše, da ga njegova stranka SMC želi v nadzornem svetu DRI, da bi ohranila vpliv nad infrastrukturnimi projekti.

Kazenska ovadba zaradi drugega tira

POP TV je sicer včeraj poročala, da je bila na policijo vložena kazenska ovadba zoper Jureta Lebna, Petra Gašperšiča ter vodstvi direkcij za ceste in za infrastrukturo kot kriminalno združbo, ki je zavajala nadrejene in slovensko javnost z lažnimi podatki o milijardnem projektu drugi tir. 

Maketa drugega tira Slovenija Novo v primeru hišnih preiskav zaradi makete drugega tira Maketa drugega tira Slovenija Hišne preiskave zaradi makete drugega tira

drugi tir | Avtor: mzi mzi
Poleg omenjenih se je na seznamu ovadenih znašlo še vodstvo družbe 2TDK in njenega nadzornega sveta ter državna sekretarka na ministrstvu za infrastrukturo Nina Mauhler.

Posel pod drobnogled vzela policija

Maketo drugega tira so v Kopru postavili marca lani, da bi javnost seznanili z zahtevnostjo in nujnostjo projekta. Prejšnji teden so se v medijih pojavila dopisovanja tedaj odgovornih za projekt, ki nakazujejo, da je bil posel z maketo dogovorjen vnaprej. 

Posel je že vzela pod drobnogled policija, takratni predsednik vlade Miro Cerar pa je sporočil, da bodo v SMC politično odgovornost za domnevna kazniva dejanja pri poslu ugotavljali po končani kriminalistični preiskavi.

drugi tir Program gradnje Slovenija "Država se mora odločiti, kako bo drugi tir zgradila" drugi tir Kdo je tu nor? Slovenija Drugi tir: Še začeli niso delati, pa že zahtevajo aneks

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 10:19 27.februar 2019.

    niste napisali kaj dela, ampak samo kje je zaposlen. razlika je gromozanska.

  • Avatar Leon
    Leon 13:23 26.februar 2019.

    Ko prebiram obsodbo zoper Andreja Šiška se vprašam zakaj enako prijavo ne uporabijo zoper Lebna in Gašperšiča ? V obeh primerih gre za dejanje zoper državo in državljane .

  • Avatar Leon
    Leon 13:12 26.februar 2019.

    SMC ali vladavina pravnikov in akademske kaste ,ki se ne sramujejo svojih dejanj . Politični RINGLŠPIL .