Slovenija
56794 ogledov

To so novi ukrepi, ki jih je sprejela vlada!

Jelko Kacin STA/Nebojša Tejić
V kratkem lahko pričakujemo več turističnih skupin, dovoljeno je zbiranje skupin do 500 ljudi.

Uradni govorec vlade Jelko Kacin je danes predstavil nove ukrepe sproščanja, ki jih je sprejela vlada. Najbolj pomembna sprememba je dovoljenje zbiranja skupin do 500 ljudi, ob upoštevanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), kar pomeni, da je še vedno treba držati ustrezno medsebojno razdaljo in upoštevati vsa ostala navodila.

"To v praksi pomeni, da so dovoljene tudi športne prireditve," je pojasnil Kacin. A pozor: predvsem pri ekipnih športih je treba vzeti v zakup tudi vse ostale udeležence tekmovanja, t. j. obe moštvi, podporno osebje, delegate, varnostnike ... To pa pomeni, da bo na prireditvi lahko precej manj kot 500 gledalcev.

Spreminja se tudi odlok o načinu opravljanja javnega prevoza. Omogočen je mednarodni cestni, železniški in letalski promet, v kratkem lahko pričakujemo več turističnih skupin. Kacin je opozoril na dejstvo, da bo tudi na tem področju treba upoštevati vse smernice NIJZ, ki so še vedno v veljavi, ter jih ustrezno predstaviti vsem tujcem, ki prihajajo na slovensko ozemlje. 

Z jutrišnjim dnem pa bo s svojim delovanjem prenehal vladni klicni center, ki je po Kacinovih besedah do danes prejel več kot 50 tisoč klicev državljanov Slovenije in tujcev, ki so jih zanimale podrobnosti v zvezi s pandemijo. Predsednik države Borut Pahor bo klicnemu centru podelil Jabolko navdiha, je še dodal Kacin.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 15
  • Avatar Leon
    Leon 09:46 12.junij 2020.

    Pozivamo 14. Vlado Republike Slovenije, da odstopi.

  • Avatar Bellionka
    Bellionka 00:49 12.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • Ender3 18:09 11.junij 2020.

    Jekleni Bacil, še vedno sporoča neumnosti, Pahor pa še vedno ne ve koga vse bi odlikoval, preden bi moral biti odstavljen.!