Slovenija
38803 ogledov

To spremembo glede ukrepov ob epidemiji je v petek zvečer sprejela vlada

seja vlade vlada Kabinet predsednika vlade RS
Vlada je na dopisni seji izdala nov odlok.

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na podlagi drugega odstavka 19. člena zakona o nalezljivih boleznih izdala odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

Covid-19, Slovenija, narava Slovenija Vlada na novo ureja področje karantene

Odlok določa, da se pri osebi, ki je bila v visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ukrep karantene na domu ne uporabi, če je oseba:

  • prebolela nalezljivo bolezen COVID-19, 
  • opravila polno cepljenje zoper nalezljivo bolezen COVID-19,
  • bila cepljena z enim odmerkom cepiva zoper nalezljivo bolezen COVID-19.

"Odlok pri vseh izjemah določa tudi obdobje, v katerem se ukrep karantene na domu pri osebi, ki je bila v visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ne uporabi," so zapisali pri vladi.

otvoritev Ikea Ljubljana Slovenija Novi podatki: Bi nas moralo skrbeti?

Odlok začne veljati 29. maja 2021.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 07:21 29.maj 2021.

    To spremembo glede ukrepov ob epidemiji je pravkar sprejela vlada....TAKOJ kazensko ovaditi JJ in njegove podrepnike ,ki sprejemajo takšne odločitve .

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:28 29.maj 2021.

    Dr, Ihan je ravno danes razlagal, da je cepljeni lahko prenašalec korona virusa, prav tako lahko tudi zboli. Zdaj pa meni ni jasno, če je lahko prenašalec, zakaj zanj karantena ne velja in če tudi zboli lahko, kaj to pomeni, ...prikaži več da državi ni mar zanj, da je šlo tukaj samo, da obvelja vladino, cepiti čim več ljudi. Mislim, da te računice res ne štekam.

  • Ender3 20:57 28.maj 2021.

    Danes je dan za protest in ne za ukrepanje nekredibilne vlade. Dosedanji ukrepi so bili bolj rezultat In posledica interesov politike, kot pa realna priporočila epidemiološke stroke. Posledice se odražajo ne le v zdravstvu, tudi v gospodarstvu, ekonomiji....in končno na ...prikaži več psihičnem stanju državljanov.