Slovenija
2200 ogledov

To sta Janša in Hojs storila s kuverto, v kateri je odstopna izjava

Aleš Hojs STA/Daniel Novakovič
Aleš Hojs tudi po današnjem pogovoru s premierjem Janezom Janšo ostaja notranji minister. Kot je pojasnil za STA, mu je Janša vrnil kuverto z njegovo odstopno izjavo, tudi sam pa se je odločil, da ostane na položaju. Podrobneje bo Hojs svojo odločitev pojasnil v kratkem.

Hojs je po že vloženi interpelaciji premierju Janši konec junija poslal odstopno izjavo po hišnih preiskavah glede nabav medicinske in zaščitne opreme. A Janša o odstopu ni obvestil DZ. Pozneje je pojasnil, da kuverte z odstopno izjavo ni odprl, saj je Hojsa prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, dokler ne bo nove rešitve.

Na zahtevo LMŠ, SD, Levice in SAB se je minuli teden Hojs zagovarjal pred DZ. Glavni očitek interpelacije se je nanašal na odpravo prepovedi koncerta pevca Marka Perkovića Thompsona. Opozicija je temu pristavila še druge očitke, a ni bila uspešna. Predlog za ministrovo razrešitev je podprlo 38 poslancev, proti jih je bilo 43. Za uspeh interpelacije bi predlagatelji morali zbrati najmanj 46 glasov.

Minister je po interpelaciji ocenil, da lahko k odločitvi premierja o njunem nadaljnjem sodelovanju vsekakor pripomore rezultat glasovanja DZ o njegovem delu. Na to temo sta se sešla danes in po srečanju je Hojs pojasnil, da mu je Janša kuverto vrnil in da se je tudi sam odločil, da ostane na položaju. Tudi sicer je usoda ministra vedno v rokah predsednika vlade, je še dodal.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 37
 • Avatar praufo
  praufo 14:37 22.september 2020.

  neka čudna zgodba je s to kuverto, podobno kot s to desus sago ... vse je lepo teklo, dokler je bi erjavec, potem volitve , pa jamranje ... gospa je začela delat ... in potem vse narobe

 • Avatar MS
  MS 14:09 22.september 2020.

  30. 6. 2020 Hojs nepreklicno odstopil, Janša je njegov odstop že sprejel Hojs ostaja minister! =>Leta 2011 Janez Janša v oddaji Pogledi Slovenije zatrdil, da se bo umaknil z vseh funkcij v primeru pravnomočne obsodbe NI SE! =>9. december 2013. ...prikaži več. Janez Janša je v oddaji Tarča, izjavil," če bo Slovenija v dveh letih dosegla pozitivno gospodarsko rast BOM ODSTOPIL. Slovenija je dosegla že prvo leto 3% rast (2014) in v letu 2015 smo dosegli 2,9% rast. Ni odstopil! Častni so to ljudje-in pokončni!

 • sandi76 10:50 22.september 2020.

  Ko dobim odločbo o davkih, jo ne bom odprli pač pa jo bom strgal in mi potem ni treba plačati davkov !

Sorodne novice