Slovenija
2486 ogledov

To sta o slovenski Antifi povedala njena člana

antifašisti Anže Petkovšek
Dva člana slovenske "podružnice" organizacije Antifa sta včeraj nastopila v oddaji Odmevi.

"Svoboden človek ne potrebuje vlade"

"Uničevanje narave, stanovanjska problematika, kultura, zdravstvo, delavske pravice, človekove pravice, pravice za živali, proti vsaki politiki vladanja in zatiranja naših življenj," je včeraj v oddaji Odmevi razloge za protestiranje navedla mlada članica slovenske organizacije Antifa.

Verjamejo, da je mogoč svet brez vladarjev, brez oblasti. "Svoboden človek ne potrebuje vlade in pika. Želimo svet, v katerem bo posameznik ali posameznica odločal o svojem življenju," je dodal moški, prav tako član Antife. Meni pa, da je ta drugačen svet mogoč le "na ruševinah kapitalizma".

Skupina na Facebooku šteje 460 članov

Številni politiki Antifo štejejo med teroristične organizacije, a člani pravijo, da "ko antifašizem razglasijo za terorizem, sporočijo, da bi v družbi morali vladati strah, izključevanje, sovraštvo in delitve". Zato je po njihovem mnenju antifašizem "temeljna drža, ki zagovarja svobodo in družbo za vse". 

Kot so povedali novinarjem oddaje Odmevi, se člani Antife v Sloveniji srečujejo redno, njihova skupina na Facebooku pa šteje 460 članov. Večina jih, vsaj tako so zatrdili novinarjem, nasilje zavrača - največje nasilje po njihovem mnenju predstavlja ograja okoli parlamenta. 

Da Antifo vidijo kot teroristično organizacijo, so jasni tudi nekateri ministri in slovenski premier. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je njihove cilje v oddaji Odmevi opisal kot "poskus nasilne spremembe družbene ureditve". Kot primer je navedel ZDA, kjer so nastale t. i. nevtralne cone, kamor policija več ne stopi. 

Celoten prispevek si lahko ogledate na tej povezavi.

dezurni@zurnal24.si

Petkovi protesti Slovenija Prepovedano: Policija danes nad protestnike s to potezo
 

Komentarjev 5
  • matermila 15:30 23.junij 2020.

    A kake slike teh dveh imbecilov nimate?

  • suineg78 13:49 23.junij 2020.

    Antifa... Sorosevi plačanci. V ZDA upravičeno proglašeni za teroristično organizacijo. Pri nas pa dobivajo prostor na državni RTV. Pojdite na YT kanal Project Veritas. Tam boste spoznali način delovanja "miroljubne" Antife.

  • lulibuc 12:32 23.junij 2020.

    A zdaj lahko že vsak drek pride na nacionalko? No ja, saj je to ista in skupna greznica.