Slovenija
46698 ogledov

Toliko je bohinjski župnik zaslužil z dražbo

Martin Golob Facebook
Lado Nivo je pred odhodom prodal svojemu nasledniku.

30-letni župnik Martin Golob je pred časom na dražbo za dobrodelne namene dal svojo Lado Nivo.

"Vžge kot porsche, pelješ pa se kot v zelo udobnem traktorju," jo je opisal. Izklicna cena je bila 3500 evrov, dražba pa se je končala 15. 7. 

Včeraj je Golob na svojem Facebook profilu sporočil, da je dražba uspela. Za 5 tisočakov je njegovo Lado Nivo odkupil novi bohinjski župnik, ki bo Goloba nasledil. S 1. avgustom se namreč seli v kar dve drugi župniji, Grosuplje in Lipoglav.

Izkupiček bo nakazal Karitasu, za pomoč družinam v stiski. "Namen vsega skupaj je bil, da zaključim eno lepo obdobje v Bohinju. Ta barvit avto me je tukaj tudi zaznamoval in nisem imel srca, da bi ga dal na oglas. Jaz kot duhovnik v večini zivim od darov in tudi sam zelo rad podarim in dajem naprej. To je bil smisel vsega."

Kot je dodal, je avto vreden svojega denarja, "saj obstajamo ljudje, ki nam je voznja v takih avtomobilih zares doživetje".

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 11
  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 07:23 18.julij 2020.

    Temu župniku več kot očitno primanjkuje pozornosti, rad se izpostavlja in kaže ;)

  • ode 17:22 17.julij 2020.

    V nedeljo popoldan, ko ni nikogar blizu, nafehtan denar župnik vrže proti nebu in zakliče z močnim glasom: "Bog Oče, vzemi, kar je tvojega"! Kar je ostalo gor, je vzel Bog, kar je padlo nazaj dol, je župnikovo.